Hur löjligt snygg är inte denna veganska paj? Lättare att göra än du tror
Idag är det internationella vegandagen. Passa på och bjud på denna imponerande vackra rödbetspaj med cashewfyllning och kikärtsbotten.
Att få till en maträtt som är nyttig, god, bra för miljön och ser fantastiskt fin ut behöver inte vara så svårt.
Tvillingarna Sanna och Lina har en blogg tillsammans där de bjuder på smarriga och hälsosamma maträtter.
Idag är det internationella vegandagen och vad passar då bättre än denna fantastiskt fina rödbetspaj?
Recept
Botten:
Ett paket kokta kikärtor
Tre matskedar mandelmjöl
Två matskedar kokosolja
Salt
Mixa ihop allt slätt och tryck ut med händerna i en pajform.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
Fyllning:
Två deciliter blötlagda cashewnötter (minst 2 timmar)
Ett paket silkestofu
En halv rotselleri
Lite citronsaft
Timjan och rosmarin
Salt och peppar
Ev. lite kikärtsspad eller havregrädde/havremjölk till exempel
Mixa ihop och lägg i pajskalet.
Fyllningen är gjord av blötlagda cashewnötter och silkestofu som vi mixat till en kräm. Vi rev också i lite rotselleri eftersom vi hade en liten bit kvar i kylen som behövde användas, man tager vad man haver!
Rosor:Några rödbetor
En zucchini
Skala rödbetorna och zucchinin. Använd mandolin och gör tunna, tunna skivor. Skär sedan dem i havmånar och lägg dom omlott i en lång rad. Rulla sedan försiktigt ihop till en ros och tryck fast i pajfyllningen. Fortsätt så tills du är nöjd med mängden rosor. Ringla på lite olivolja och flingsalt och grädda i ugnen (eller ät som den är), i ca 15 minuter.
Servera med en god mathavresallad med soltorkade tomater, lök och färska örter. Och en god sås på cashewnötter, silkestofu, vitlök och örter!
/Tvilligarna Sanna och Linda
Här hittar ni hela tvillingarnas blogginlägget!
Om du tyckte det här var intressant så bör du också läsa:
- Sju billiga och lättlagade måltider
- Kladdkaka på bara 60 sekunder för akut sötsug
- Tips: smarriga middagar för hela veckan
- Missa inte denna underbara mat- och bakbloggen
- Darför ska du starta varje dag med ett glas vatten