Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Missa inte denna underbara mat- och bakblogg!

blogg.se 08/04
Denna veckan är det dags för matbloggaren Alicia "Matkrabat" Hedlund att besvara våra kluriga frågor. Något ni kanske inte visste om henne är hon namnger alla sina köksprylar, hennes KitchenAid heter Elsa.
Berätta lite om din blogg...

– Matkrabat kom till för att jag ville dokumentera det jag experimenterade fram i köket och varför inte ha en egen receptsamling på nätet tänkte jag. Man äter med ögonen och jag har alltid tyckt det varit roligt att lägga upp snyggt och arbeta med mycket färger på tallriken.

– Ett recept kräver en bild och jag älskar själv att inspireras av andras bilder på mat så därför kom det naturligt att jag skulle fotografera maten också. Sen har jag utvecklats väldigt mycket från mitt första inlägg på bloggen där jag tog med min mobilkamera, till nu när jag fotograferar med en Canon eos 60d. Jag har också två olika objektiv och en blixt som jag använder mig av.

Minipajer med basilikakyckling, prosciutto och balsamicorostade persikor. 

 

– När jag sedan började få fler besökare och kommentarer på mina inlägg förstod jag också att jag kunde inspirera andra och det har fått mig att lägga ner mer tid på bloggen och fotografera mer vad jag gör i köket.

 

 

Nutellafudge-milkshake med pretzel, vispad chokladgrädde och marshmallows. 

 

Vilka inlägg tycker läsarna bäst om?

– De inläggen jag får bäst respons på är alla dreglande efterrättsbilder jag lyckas få till. Choklad i alla former verkar gå hem har jag märkt! Jag hämtar mycket inspiration från matmagasin och jag surfar flera gånger i veckan in på Jamie Oliver, Martha Stewart och Donna Hay´s hemsidor. Sedan älskar jag kokböcker och har väldigt många av dem hemma och något jag brukar göra är att plocka inspiration från olika recept och sedan utveckla ett eget utifrån dem.

 

Smördegspaj med fikon, balsamicorostade körsbärstomater, prosciutto och mozzarella.  

Jag är vego och sjuuuukt lat i köket, kan du tipsa mig om en schysst trerätters-meny som är löjligt enkel att laga men som får gästerna att bli fruktansvärt imponerade över mina kokkonster?

– Eftersom jag älskar plockmat så hade jag skippat trerätters-menyn och kört på en härlig tapasmiddag där jag hade köpt på mig mängder av grönsaker och frukt. Jag hade grillat grönsakerna och inte snålat på såserna, utan gärna gjort flera olika röror. Jag hade också bakat ett gott surdegsbröd eller favoriten just nu, hemmagjort naanbröd. Ett uppdukat bord med färgglada maträtter där man får plocka hur mycket man vill av det man tycker om tror jag imponeras av alla. Ett säkert kort om man känner sig osäker över sina kokkonster och inte vill experimentera för mycket med kryddsättningar i grytor och så vidare. Till efterrätt hade jag gjort den här (se bild nedan) för jag tror att allas smaklökar går igång på den här!

Chocolate coconut banofee pie.

 

När upptäckte du ditt intresse för att laga mat?

– Jag gick restaurangprogrammet på gymnasiet så mitt intresse för att laga mat och baka har funnits hos mig länge. Min familj är duktig på mysiga hemmakvällar med matlagning i fokus så jag har alltid fått vara med och laga mat vilket jag tror har påverkat mitt intresse för att vara i köket. Sen tycker jag att det är väldigt spännande med olika smakkombinationer och jag fullkomligt älskar när man smakar på något som ger en fyrverkerier i munnen och gör att leendet växer hela vägen upp till öronen.

Sommarsallad med mango- och jordnötsvinägrett. 

 

Du lyckas ju med konststycket att få mat att se dregelframkallande gott ut på dina fotografier, det är inga suddiga mobilbilder av beiga röror med trist vitt ris. Har du några tips hur en lyckas med matbilderna? 

– När det kommer till matfotograferingen så ”övar” jag fortfarande på att få mina bilder så bra som möjligt. Jag har precis införskaffat mig en blixt vilket har underlättat fotograferingen en del. Men annars är jag självlärd och jag tycker dock själv att jag har mycket kvar att lära, så det ska bli roligt att se hur matkrabat utvecklas med tiden! Uppläggningen av det jag fotograferar går jag helt på känsla och jag försöker tänka vad är det jag själv dreglar över när jag inspireras av andras bilder.

Hallon- och rabarbergalette med honung och lavendel.  

 

Berätta tre saker om dig själv som de flesta inte vet...

 

1. Jag är väldigt morgonpigg och smyger ofta upp tidigt på morgonen för att förbereda det jag ska experimentera fram i köket för dagen.

 

2. Jag har väldigt många fullskrivna anteckningsblock med recept och ideér då jag antecknar precis allt för att inte glömma bort.

 

3. Jag döper alla mina köksredskap efter namn. Bland annat heter min KitchenAid Elsa.

 

HÄR HITTAR DU HENNES FINFINA BLOGG!

 

Gilla
Visa fler kategorier