Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Inomhusnöjen att styra upp hösten med

Redaktionen 12/09
SAMARBETE CONCEPT

Hösten har ännu en gång knackat på dörren, och med den kommer kyligare väder och regniga dagar som tenderar att hålla oss inomhus. Men att hållas inne behöver inte vara synonymt med tristess. Det finns massor av spännande och roliga inomhusaktiviteter som du kan njuta av i ditt eget hem.

Roa dig med spel

Ett typiskt höstnöje är att fördriva tiden med olika spel. Numera behöver vi ingen superdator eller dyr TV-spelskonsol för att få en värdig upplevelse – istället kommer vi ofta hela vägen direkt genom våra mobiltelefoner eller på sajter på nätet. Om du exempelvis vill liva upp vardagen genom att spela bingo online, eller för den delen andra händelserika spel, kan du då komma igång på nolltid.

 

Ja, nuförtiden kan man spela i mobilen eller på datorn i stort sett var man än befinner sig. Likaså kan du som är hemma hänga på soffan eller ligga i sängen och fortfarande få samma upplivande kick genom skärmen.

Mysiga film- och seriekvällar

Det finns mycket som är extra härligt med hösten, som att krypa upp i soffan med en varm filt och njuta av en riktigt bra film eller serie. Se därför till att ladda upp ordentligt med popcorn, ordna med mysbelysningen och plocka fram något som alla där hemma vill se.

 

Under hösten kan det, av sina naturliga skäl, bli ett helt gäng med kvällar framför TV:n. För att göra det lite extra kul kan man då passa på att utforska olika filmgenrer eller börja följa en ny serie tillsammans.

Kulinariska äventyr – i köket!

Är vädret för ruskigt för att gå ut och prova på nya matställen? Ordna då dina egna matäventyr hemma. Experimentera med nya recept och spännande matlagningstekniker. Varför inte prova på att baka ditt eget bröd eller laga en höstig och krämig pumpasoppa, eller bara ordna en i största allmänhet överraskande och rolig middag.

 

I tider där vi inte kan göra för mycket utomhus kan köket bli den plats som förser dig med lite välbehövlig verklighetsflykt.

Håll dig sysselsatt med pussel

Är du i större behov av tidsfördriv än vad du kanske hade räknat med inför hösten? Då kan pussel vara räddningen du söker. Det är trots allt ett utmärkt sätt att koppla av på, antingen som soloaktivitet eller tillsammans med andra. Ju större och mer avancerat pussel du väljer att ta dig an, desto mer tidsfördriv säkrar du upp; ett ordentligt pusselprojekt kan hålla dig sysselsatt i många timmar.

Läs och skriv

Ett annat underbart inomhusnöje under hösten är att fördjupa sig i böcker eller utforska sitt eget skrivande. Kirra en mysig läshörna med sköna kuddar och välj ut en bok som du fått rekommenderad till dig. Om du gillar att skriva, men inte riktigt vet vad du vill skriva, så testa på olika stilar.

 

Oavsett om du skriver litteratur, dagbok eller poesi, så kan det vara givande på många plan att träna på sitt skrivande. Det är också något som får dig att stänga ute omvärlden och bara fokusera på nuet.

Hittar din inre yogainstruktör

Vidare på samma terapeutiska spår kan du ägna hösten åt att äntligen lära dig yoga. Det behöver inte vara omöjligt att hitta och behålla en bra balans i både kropp och knopp, det finns otaliga onlinevideor och appar som guidar dig genom olika övningar.

 

Om du ger yoga en ärlig chans kommer du upptäcka att det inte bara förbättrar din flexibilitet, utan också minskar stress. Allt du behöver för att komma igång är rätt inställning och en lugn atmosfär.

 

Så när hösten ger dig regniga dagar och kyliga kvällar, se det som en möjlighet att ha extra trevliga inomhusnöjen. För oavsett om du är en spelentusiast, filmälskare, matnörd eller en kreativ själ finns det alltid sätt att ha roligt utan att du behöver lämna hemmet.

 

 

Gilla
Visa fler kategorier