Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Pingis Hadenius: Så byggde vi Löwengrip!

Moa Alfredsson 25/02
Bästa entrepenörstipsen!
Superentreprenören och bolagsdrottningen Pingis Hadenius driver tillsammans med Isabella Löwengrip företagen Economista, Löwengrip och Flattered. För oss berättar Pingis om hur man gör karriär inom entreprenörskap och varför kvinnor måste samarbeta mer!

 

Hej Pingis! Berätta: Vad är ditt bästa råd till en ung kvinna som vill påbörja en entreprenörskarriär?
För egen del handlade det om att bygga upp mig själv och min självkänsla så att jag idag är trygg i mig själv och kan hantera alla utmaningar. Jag vet mitt värde och kan hantera att driva på själv, utan att behöva en klapp på axeln av omgivningen. Jag gick i terapi i många år och idag har vi (sedan flera år) en coach på Löwengrip som de anställda får träffa individuellt, en timme per månad. Hon hjälper envar att bli en trygg individ. Vidare är en verksamhet som man har en passion för viktigt. Jag älskar det jag gör och orkar med alla svårigheter (de är dagliga!). Passionen skapar driv!

Genomförandet är också A och O. Inte bara en god idé. Att jag och min bolagspartner Isabella i grunden har så olika roller men jobbar åt samma mål gör att vi får en bra hävstång. Ha en eller flera bolagspartners och se till att ni kompletterar varandra och har avtal på allt ni ska göra ihop. Jag tror inte på att driva bolag med en kompis eller käresta. Dock fungerar det för vissa!

Du är engagerad i många olika bolag, hur gör du för att hinna med alla dina olika projekt?
Ja, engagerad på styrelse och strategisk nivå. Men jag tror inte på att vara operativ i flera bolag. Jag är bra operativ vd i Löwengrip (beauty). Där har jag mitt fokus. Fokus är det viktigaste och att säga nej mer än JA så att jag lägger tid på rätt saker. Jag delegerar och ser gärna att mina medarbetare växer genom det. Det är ett måste om man ska växa att man är ett team med gott samarbete. I mitt fall har jag mest fokus på affärsutveckling och försäljning. Så är jag ett bollplank till alla men jag är noga med att inte vara operativ i annat än Löwengrip. Då skulle jag inte få ihop vardagen. Sedan är jag noga med hälsan. Kost som till 80 procent är riktigt bra, sova och träna regelbundet. I mitt fall fem pass i veckan.

Som VD för Löwengrip, hur skulle du beskriva ditt ledarskap?
Jag är en ledare (coach) och inte en bossig chef. Jag älskar att se andra växa och driver dem till att ta egna beslut. Jag ogillar att lägga mig i små saker. Jag vill att varje team ska klara sig själva med tydliga mål. Så är jag expert på att skämta och älskar att det är roligt på kontoret med sång och dans…

Vad tycker du är roligast respektive tuffast med att bygga bolag?
Jag jobbar med min passion så inget är egentligen trist. Visst kan ekonomi-administration eller IT-problem äta upp en men det får man acceptera då och då. Vi har dagligen utmaningar. Emellanåt kan man känna sig ensam för vi bygger bolagen utan en färdig manual, så det krävs ofta djärva beslut. Men jag har is i magen. Blir det fel får man börja om och göra rätt.

Tyvärr har vi inte lika många kvinnliga företagare som män, hur ser du på det och vad kan vi göra för att skapa en mer jämställd bransch?
Det är viktigt att kvinnor öppnar upp mer för att samarbeta. Titta på mig och Isabella. Vissa tror att jag skulle vara avundsjuk på hennes framgång men jag bara hejar på och ju större hon blir desto bättre för våra bolag. Vi är så himla bra på att stötta varandra. Som varandras livlinor. Jag upplever att en del kvinnor är rädda att någon ska ta deras plats och då fäller man krokben för varandra istället för att teama ihop sig. Män är (om jag generaliserar) bättre på det. Sannolikt för att de utövar mer lagsport under uppväxten. It takes TWO to tango!

 

Gilla
Visa fler kategorier