Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Fredagssnack: Så gör du för att bli artist! 

Moa Alfredsson 11/05
Lilié Biskopsdotter ger sina bästa tips på hur man lyckas med musikkarriären!

Den här veckans kickar vi igång helgen tillsammans med musikern, bloggaren och frilansskribenten Lilié Biskopsdotter. För oss berättar hon bland annat om när hon fick sin guldbiljett i Idol!

  

Hej Lilié! Hur kommer din helg att se ut?
Helgen kommer bli magisk! Min man kommer hem från en veckas jobb på annan ort, så vi ska bara umgås och vara ute på tomten hela dagarna. Fixa i trädgården, i uterummet, ta fram poolen, snickra lite i hönsgården och grilla med vänner.

Lilié berättar om familjelivet i huset på landet!

Åh va härligt! Har du något speciellt som du längtar efter just nu?
Jag längtar till min flamingofest som vi ska ha i slutet på maj och veckan efter den åker vi till Grekland.

Förberedelserna inför flamingofesten är i full gång!

Du är ju en grym artist! Kan inte du berätta lite om din musik karriär?
Jag var alltid den som sjöng i skolan, så när det var dags för gymnasiet sökte jag in till Rytmus. Där kom jag in på sånglinjen. Sen flöt det bara på! Jag var med i en popgrupp, jag vann massa musiktävlingar, pluggade till musikproducent, började skriva egna låtar, blev uppringd av ett skivbolag och jobbade med bl.a. Bobby Ljunggren. Sedan fick jag barn och tog en paus. Året efter ville Idol se mig i TV4- Playbiljetten. Där gick jag vidare och fick en guldbiljett. Bara för att nämna lite.

Lyssna på Liliés grymma cover av låten Born to try!

Har du några tips till någon som är sugen på att satsa på musiken?
Hitta din grej och håll fast vid den. Ibland går det fort och i bland tar det år innan något händer. Plugga musik! Det är jätteviktigt att kunna spela ett instrument, kunna spela in sig själv och vara aktiv på sociala medier. Skaffa dig mycket vänner som också är intresserade av musik. Det har hänt så otroligt mycket inom musikbranchen på bara några år. Nu spelar det inte någon roll längre hur du ser ut, hur gammal du är eller vad du har för bakgrund. Nu känns det som att det är talangen som ligger i fokus, så som jag tycker att det ska vara. Och det låter klyschigt, men ge aldrig upp om du verkligen vill lyckas. Din tid kommer.

Tack Lilié för de fina tipsen och för att vi fick börja vår helg med dig! 

Gilla
Visa fler kategorier