Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Guide: Så vågar du vara personlig i bloggen!

Moa Alfredsson 21/03
Låt bloggläsarna lära känna dig lite bättre. Evah guidar dig i hur man vågar öppna upp online.

Vill du bli mer personlig med dina bloggläsare? Vi har pratat med Evah som dagligen delar med sig av sin psykiska ohälsa på nätet. Och det får faktiskt både henne och hennes bloggläsare att må bättre. Här är hennes tips på hur man gör för att våga öppna upp och vara ärlig framför sina läsare.

 

Hon började blogga om även dom dåliga dagarna. 
"Jag startade min blogg 2009 och bloggade då bara om min vardag, vilket innebar att jag ibland hade dåliga dagar vilket jag också skrev om då det föll sig naturligt att blogga om både bra och dåliga dagar. Allt eftersom märkte jag att fler kände igen sig i mina texter och att mina texter faktiskt hjälpte andra. Det blev också en slags terapi för mig själv när jag fick skriva av mig."

Evah skriver om allt ifrån femisinsm till svartsjuka. Ni måste läsa hennes text om hur man tar hand om sig själv

Så gör man för att våga vara mer ärlig!
" Det är viktigt att göra det som känns bra för en själv och öppna upp sig lite åt gången. För en som inte är van att öppna sig kanske det räcker med att skriva att man haft en dålig dag och steg för steg kunna bygga upp sin öppenhet. Jag mår bra av att vara öppen om min psykiska ohälsa då det både hjälper mig att förstå mig själv. Men också för att det hjälper andra som antingen har anhöriga som lider av psykisk ohälsa eller som själva lider av någon form av psykisk ohälsa."

Inlägget  "Jag var 12år första gången jag fick en bild på en mans penis" har fått mycket uppmärksamhet. 

Att blogga om psykisk ohälsa har gjort att Evah mår bättre!
"Mitt skrivande hjälper mig att förstå mig själv. Jag får analysera mig själv på ett vis som jag inte hade gjort utan bloggen och eftersom jag vill vara en bra förebild för andra så måste jag också jobba mycket med mig själv. Att skriva är en slags terapi för mig. Det är också något som höjer mitt självförtroende då jag själv tycker att jag är bra på att skriva."

Evah har skrivit ett helt inlägg om hennes tankar kring att vara öppen på sociala medier. 

Att visa upp en poleradyta kan vara riskfyllt!
"När vi ständigt matas av att alla mår så bra, är så perfekta och har sådana bra liv så ifrågasätter vi oss själva väldigt mycket. Vi börjar misstro oss själva och hittar fel på oss själva och våra liv. Det är lätt att fastna i den fällan att "alla andra har det så bra" även om vi innerst inne vet att det inte är så. Jag tror det är extra viktigt för unga människor att förstå att livet inte är perfekt för någon och att det inte är något vi ska sträva efter. Det enda vi ska sträva efter är att vara oss själva och att vara snälla mot oss själva och andra. Jag tror att den där strävan efter att vara perfekt och ha ett perfekt liv skapar mycket psykisk ohälsa hos oss."

Läs Evahs texter om psykisk ohälsa på hennes blogg!
Gilla
Visa fler kategorier