Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Fredagssnack: "Jag började längta efter barn redan som 18-åring"

Moa Alfredsson 20/04
Följ med bakom kulisserna hemma hos Rebecka som delar med sig av livet som nybliven ung mamma.
Den här veckan har vi fått äran att bättre lära känna mammabloggaren Rebecka som på sin blogg skriver om vardagen som nybliven mamma till sonen Cornelis. Vi tar tacksamt emot alla stunder av vardagsglädje som Rebecka peppar oss med!

  

Hej Rebecka! Om man inte redan läser din blogg vad skulle du säga att den handlar om? 
Min blogg handlar i det stora hela om livet som relativt nybliven mamma i Uppsala. Den är personlig och ärlig. Jag bloggar om vad jag anser sätter guldkant på vardagen såsom fikastunder, familjeutflykter och bubbelbad. Det kan låta banalt, men jag hoppas sprida glädje och inspiration hos den som läser mina oftast rätt lättsamma inlägg. Om inte annat mår jag själv bra av att blogga om små medel som skänker vardagslyx. Jag försöker ha en bredd i bloggen och blandar hejvilt mellan listor, uppdateringar om min sons utveckling, skönhet och lite inredning. Till skillnad från tidigare bloggar jag haft så vårdar jag denna bättre. Jag ser till att publicera inlägg varje dag och lägger mycket tid på att få till bra inlägg. När jag ska uppdatera bloggen så vill jag att det ska finnas en röd tråd genom hela inlägget och att bilderna ska passa ihop. Just bilderna lägger jag mycket energi vid och laddar enbart upp foton som är genomtänkta. När jag publicerar ett nytt inlägg önskar jag förmedla en speciell känsla hos läsaren. Om vi är ute och går på Djurgården vill jag att läsaren ska tänka ”Oj vad mysigt, jag vill också gå på Djurgården”.

Rebecka berättar om livet som mamma!

Det låter så härligt ju! Hur kom det sig att du började blogga?
Jag publicerade mitt första inlägg på bloggen samma eftermiddag som jag kom hem från rutinultraljudet när jag var gravid med min son. Jag ville dokumentera min gravidresa, och sen har det bara fortsatt. Jag har absolut inga planer på att lägga av utan vill snarare nå ut till fler och fortsätta utvecklas. En blogg är en perfekt plattform om man som jag älskar att fota och skriva.

Följ Rebeckas och familjens liv på deras nya YouTube kanal!

Vad är roligast i ditt liv just nu?
Det är helt klart att få vara mamma i kombination med att få utöva min kreativitet i bloggen. Varje kväll efter att sonen nattats sätter jag mig vid datorn och börjar redigera bilder och skriva inlägg. Jag älskar att bli inspirerad och tycker själv om att få inspirera andra genom text och bild. Sen är det himla kul att planera flytten till vår nya lägenhet som äger rum i sommar!

Följ med behind the scenes på dop! 

Ibland känner man ju sig inte på topp...Vad gör du om du har en dålig dag för att bli på bättre humör?
När jag vill bli på bättre humör brukar jag försöka tillgodose samtliga sinnen. Det måste lukta gott, smaka gott, se fint ut runtomkring mig, kännas bra samt låta bra. Exempel på detta kan vara att jag tänder ett doftljus samtidigt som jag städar hemmet och lyssnar på en bra podcast med en kaffekopp nära till hands för att sen avsluta med lite hemmaspa. Jag skrev nyligen ett inlägg om hur jag vände en tråkig dag till en bra dag.


Hur var Rebeckas graviditet? Det finns det en hel kategori om på bloggen!

Vi vill veta mer om dig! Berätta något om dig själv som inte så många vet!
Jag är väldigt spontan i många avseenden och har nästintill obefintlig beslutsångest. Min mamma undrade en gång när jag var 16 om jag inte skulle byta linje på gymnasiet till en som passade mig bättre. Det gick på fem minuter, sen var jag uppskriven i en ny klass. Sen gick det löjligt fort när jag kom på att jag ville läsa till sjuksköterska också. Jag ratade yrket totalt tills jag plötsligt en dag hittade en grym sjukhusserie som fick mig att ansöka till utbildningen samma kväll. En söndag nyligen kom jag även på från ingenstans att jag ville flytta. Redan dagen därpå gick vi på visningen utav vår blivande lägenhet. Sen har jag köpt en del hamstrar extremt spontant också genom åren. Typ vaknat på morgonen och saknat något litet att gosa med för att timmarna senare stå i djuraffären. Att skaffa en bebis var dock inget spontant beslut. Jag började längta efter barn redan som 18-åring.

Tack Rebecka för att du ville hänga med oss idag! 

Gilla
Visa fler kategorier