Skapa blogg

Följ oss även på

Gilla på Facebook
Nyhetsbrev
veckansblogg_annika
Annika Olsson älskar fotografering och att köra bil fort på grusvägarna hemma på Österlen.

Veckans blogg - glädjespridaren Annika

Veckans blogg

Med vackra bilder och positiva inlägg delar Annika med sig av sitt liv fyllt av djur och natur. Hon var dessutom en av vinnarna i vår bloggtävling #HappiChallenge och hennes superfina inlägg kan du läsa här.

 

1. Berätta lite om dig. Vem är du?

– Jag bor i Gyllebo på Österlen med min man och våra husdjur. Tillsammans med honom driver jag ett byggföretag och har tre vuxna tjejer som inte längre bor hemma. På min lediga tid älskar jag att vistas i naturen, det är mitt sätt att fylla på energi och stärka mitt välbefinnande. Jag är även hundförare i ett insatsförband och min hund Johnny är utbildad patrullhund.


– Förövrigt pysslar gärna i min trädgård och som man nog kan ana av min blogg så är jag väldigt glad för att fotografera. Jag tror inte att det går en dag utan att jag knäpper några bilder.


Annika tillsammans med hennes man och två av deras goa husdjur. Se resten av djuren här.


2. Naturen är verkligen så befriande! Vad får man läsa om på din blogg?

– På min blogg får man följa mig, mina tankar och vad jag hittar på dag för dag. Jag lägger mycket arbete på mina foto, då jag tycker om att fotografera det mesta. Både naturbilder med vackra vyer som speglar årstidens skiftningar här på Österlen, till närbilder och macrofotografering av småkryp och blommor. Även porträttbilder. Jag tycker mycket om tänkvärda ord, så nästan varje dag kommer det med något citat som jag känner är passande för dagen eller för min sinnesstämning.


I naturen runt om gården finns det gott om djur. Här hittar du fler fantastiska djurbilder.


3. Du är väldigt aktiv med kameran och lyckas alltid fånga små härliga ögonblick. Vart får du din inspiration ifrån?

– Oj, det var en svår fråga. Det är ett driv som finns i mig. Jag har alltid gillat att fotografera så det är något som bara hänger med. Alltid har jag någon kamera med mig runt halsen eller i fickan. Det finns så mycket, både smått och stort, det gäller bara att få upp ögonen för det.


En påskdag med familjen. Annika skriver om hur viktigt samvaron är med nära och kära.


4. Vad fick dig att starta en blogg?

– Det var två år sedan och mina döttrar hade under en lång tid vistats mycket utomlands. När jag började gjorde jag det mycket för deras skull. För att de skulle få se bilder och hänga med vad som hände här hemma. Oftast tänker jag inte på att jag skriver för någon speciell … jag bara skriver, det kommer av sig själv. Dock undviker jag politik och religion. Jag vill att min blogg ska vara lustfylld och kännas okomplicerad. Den får gärna göra gott för själen och får den någon att må lite bättre så blir jag jätteglad.


Fotografering och att vara ute i naturen är något som ligger Annika nära om hjärtat. Se fler vackra bilder hittar du på bloggen.


5. Du var med i vår bloggtävling #happichallenge och var en av vinnarna till och med (grattis!). Varför bestämde du dig för att delta?

– Jag råkade läsa om tävlingen av en slump och tyckte att den passade mig, eftersom den handlade om positiva saker. Jag brinner för tankens kraft och mental träning, så jag anmälde mig och bloggade på nästan som jag brukade. Jag blev naturligtvis jätteglad över att jag blev en av vinnarna. Med tanke på hur många duktiga bloggare det finns så kände jag mig mycket hedrad.


Annikas tre döttrar som hon skrev ett hyllningsinlägg till. Det kan du läsa här.


6. Du var väl värd vinsten. Vilka är dina tre populäraste inlägg?

– Ett inlägg om mina tre lyckopiller, när jag bjöd på vårblommor i vackra pasteller och en påskdag med familjen. Då jag tidigare inte delat mina inlägg på varken instagram eller facebook, så har jag såklart fått fler läsare nu genom tävlingen #HappiChallenge. Det känns jättekul och jag kommer såklart att haka på den nya tävlingen #växtkärlek i maj. Att få positiv respons gör att självförtroende stärks och bloggandet blir roligare.


Annika skriver om sina dagar och fokuserar på att sprida en härlig positivitet till sina besökare.


7. Till sist, nämn fyra saker som inte så många vet om dig?

1. Att jag som ung tjej i väldigt många år hade bruna kontaktlinser, ingen anade egentligen hur blåögd jag var.

2. Jag gillar att köra bil fort, men nästan bara på grusvägar. På stora motorvägar är jag jätterädd och kör helst i ”snigelfilen”.

3. Jag har som barn växt upp vid Christinehofs slott och där hittat på en väldig massa små hyss.

4. Det bästa jag vet är att skratta. När man skratta sådär mycket så det inte går att andas, sådär förlösande så man får ont i magen och tårarna rinner. Det är det bästa som finns!


Tack Annika för en superhärlig veckans blogg! Hennes blogg hittar ni härDU KANSKE ÄVEN GILLAR:

 

Vill du hitta fler bloggar? På bloggspaning.se finns en mängd roliga, intressanta och tokiga bloggar för alla smaker!

DAGENS OUTFIT

av alexandrastyle.se Fredag. Jobb och däckbyte för att på kvällen avsluta med soldusch och fransförlängning hos Hair X, ...

TIP OF THE DAY - CRAZY DEALS

av ANNAWII Inlägget innehåller annonslänkar 1* (749:-), 2* (837:-), 3* (249:-), 4* (997:-), 5* (1036:-), 6* ...

Pumpapajer

av En nypa socker © Foto: Hanna Björkstedt, Recept & Styling, Sandra Boart, En nypa socker Pumpapajer Söta ...

Hemgjord Ravioli med en fyllning av Salvia & Pumpa

av lannerskoksblandning.se Nu i Halloweentider så finns det mycket pumpor i butikerna till en billig peng, de flesta människor ...

FREDAG.

av Anna Kubel Vaknar utvilad till solen och att det är fredag, himla härligt faktiskt. Hollie sov hos mina ...

Ljuvlig höstdag

av Linda Blom - Mamma till Selma & Colin I måndags tillbringade vi hela måndagen utomhus i solskenet. Helt magiskt väder hela dagen, varmt ...

Nyhetspanel och klickbait

av Spiderchick Idag var jag med i nyhetspanelen i radio.    Vi pratade självklart om #metoo. Där finns det hur ...

TRE INREDNINGSFAVORITER

av Beatas.se Kärat ner mig i Ernst nya, fina vas! Behöver en med vid öppning så blommorna faller och spretar ...

STHLM // BISTRO ARSENALEN

av Sriwanna Har precis kommit hem från en ljuvlig middag på Bistro Arsenalen med Katja, Niko och ...

Onsdag & mer från Gense

av Therez.se * Inlägget innehåller annonslänkar Onsdag lider mot sitt slut och nu räknar jag verkligen ner ...

Gravid Vecka 30

av Malins Blogg | Personlig tränare Jag ligger uppkrupen i sängen, nyduschad och redo för att sova men tänkte passa på att skriva några ...

Höstdukning

av Colorelle modeblogg Senast dukade jag med linneduk och linneservetter.Färgade ljus i skymningen.Sista hortensiorna från ...

Tiden går

av DENIZE Jag kikar in här för att ge ett litet livstecken.  Tack för fina ord och för er omtanke, det ...