Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

4 anledningar till att äta matlåda

blogg.se 23/03
Är du den som alltid skippar matlådan och väljer att äta ute istället? Den här fantastiska listan kommer få dig att tänka annorlunda.
Är du också den som aldrig orkar förbereda lunch tills nästa dag, eller rent av glömmer matlådan i kylen på väg till jobbet? Vi kan alla relatera. Men den här listan kommer få dig att aldrig vilja strunta i matlådan igen.

 

 

1. En utelunch varje dag kostar dig 16 000 kr om året

Någon mer än vi på redaktionen som drar efter andan? Du äter alltså mer eller mindre upp en all inklusive resa till Maldiverna per år. Lagar du matlåda istället kan du spara upp till 11 000 kr  - visst känns det lite bättre?


 

2. Du slipper stressa och ägna halva lunchtiden i matkön

För dig som alltid springer iväg till närmsta affär och tar första bästa maträtt i kyldisken (som varken smakar speciellt gott eller tillför dig någonting bra). Se matlådan som din räddning! Lunchtiden är till för att sitta still en stund. Inte för att springa runt som en yr höna med ett blodsocker som svajar värre än någon i lite för höga klackar. 


 

3. Du tar slut på dina rester och slipper onödigt matsvinn

Plötsligt blir det nästan gratis att äta ju! Tänkt att du slänger ihop en god gryta på allt det som du egentligen blivit tvungen att slänga. Mätt i magen, mer pengar på kontot och bidrag till en bättre miljö - win win!


 

4. Du hinner mer - genom att göra mindre

Laga lite extra nästa gång du fixar middag eller teama upp med en kollega på jobbet och turas om att fixa matlådor till varandra. En halvtimme extra i veckan räcker för att slippa lägga en endast tanke på den kommande veckans måltider. Glömmer du lätt bort matlådan i kylen? Lägg in en daglig påminnelse i telefonen eller sätt en Post-It lapp på ytterdörren.


Här hittar du tips på 5 billiga (och supergoda) maträtter som är perfekta innan löning. Eller till matlådan!



Tar du med dig matlåda?
 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR:

Gilla
Visa fler kategorier