Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Möt Lilié Biskopsdotter: "Jag är en väldigt kreativ person som ständigt behöver ha ett projekt hemma"

Rode Gradin 01/05
Den här veckan får vi träffa mångsysslaren Lilié som älskar att renovera möbler, inreda och fotografera. Förövrigt så gifte hon sig i TV, det ni!

I ett idylliskt hus på landet bor Lilié tillsammans med mannen Linus och dottern Elleonora. I intervjun berättar hon om sitt intresse för inredning och spännande uppdrag inom musiken. 

 

1. Berätta lite om dig, vem är du?

– Jag är en väldigt kreativ person som ständigt behöver ha ett projekt hemma. Jag blir lätt rastlös och det finns inget som jag inte kan, utan bara saker som jag inte hunnit med ännu. Jag vill få ut så mycket som möjligt av livet och ofta när jag tar beslut så går jag på känsla mer än förnuft, det kan vara både bra och dåligt.


Fotografering är en av de saker som Lilié ägnar sig åt. Här framför kameran.


2. Härlig inställning ändå. Vad får man läsa om på din blogg?

– Jag har bloggat i över åtta år så min blogg har ändrat innehåll från och till. Just nu är jag gravid med vårt andra barn som väntas komma i september, så det blir lite gravidinlägg och även barninlägg då jag bloggar mycket om vår dotter Elleonora. Sedan har vi precis skaffat höns, så det är mycket ägg på bloggen nu. Jag bloggar även om vårt hem, inredning, återbruk, alla möjliga små projekt som jag tar mig till, fotografering, musik och vardagsproblem.


Lastpallssoffan som fick mycket uppmärksamhet, bland annat i Nyhetsmorgon på TV4. Se före- och efterbilder på uterummet här.


3. Du har ett litet hjärta för återbruk och inredning om jag har förstått det rätt, vart kommer det intresset ifrån?

– Jag har alltid älskat inredning. Jag kommer ihåg att jag kunde sitta med Ikea-katalogen när jag var liten och klippa ut möbler som jag skulle köpa när jag blev stor och hade ett "eget hem". Jag tror att min estetiska ådra går ihop med mycket av mina intressen, det handlar om att skapa något och få utlopp för sin kreativitet. Men det var för några år sedan när jag om min man flyttade till vårt första hus, då hade vi helt enkelt inte råd att köpa en massa nya möbler till alla rum. Så jag tittade runt på Blocket, gick på loppisar och ärvde mycket möbler som jag sedan rustade upp. Då väcktes ett intresse för att återbruka möbler och det var även roligt att skapa något unikt, samtidigt som man sparade en massa pengar på det.


4. Vill definitivt börja återbruka mer nu. Så inspirerande! Varför bloggar du på blogg.se?

– För jag gillar er PRO-tjänst och jag kan göra så mycket själv i mina kodmallar.


Dottern Elleonora inspekterar bilden från ultraljudet. Se fler bilder från ögonblicket här.


5. Vilka är dina tre populäraste inlägg?

– Ett inlägg som jag gjorde om en lastpallssoffa som jag byggde för ett tag sedan. TV4 ringde mig efter jag hade skrivit inlägget och kom även hem till mig för att filma till nyhetsmorgon.  När jag avslöjade könet på bebisen i magen och när jag blev klar med renoveringen av vårt gästhus på landet.


Lilié gick vidare i TV4-playbiljetten i Idol år 2016. Här tillsammans med den ärofyllda guldbiljetten.


6. Förutom intresset för inredning så är du utbildad musikproducent. Vad är det absolut roligaste du har fått göra inom musiken?

– Oj vad svårt.. jag har gjort så mycket roligt. Jag kan nämna några saker. Jag fick spela in en musikvideo med EMD där jag sjöng på deras låt, gick vidare i TV4-playbiljetten i Idol och fick en guldbiljett. När jag släppte min första musikvideo och låt "Dreamcatcher" som jag skrivit själv. När jag fick åka till LA och hänga en hel dag med Andreas Carlsson i hans studio. Blev utvald att tävla i sång i WCOPA i LA, fått träffa Demi Lovato. Sen när jag kom in på sånglinjen på Rytmus när jag var 16 år, det var stort för mig.


En mysig stund under de vackra körsbärsträden i Stockholm. Här hittar du fler bilder från stunden.


7. Du väntar ju ditt andra barn (stort grattis!), vad är det bästa med att vara mamma?

– All kärlek som man får från morgon till kväll. Att få se sitt barn växa och utvecklas, att få vara någons "allt" och när man får höra "mamma, jag älskar dig". Sedan så har jag själv utvecklats så mycket som person sedan jag blev mamma, jag kommer knappt ihåg vem jag var innan jag hade barn. Man mognar verkligen och man värdesätter livet mer.


8. Tvärtom då, vad är det svåraste?

– Haha, att få en lugn stund. Jag är i princip aldrig ensam. När min dotter är hemma så ska hon vara med överallt, hon älskar att titta på när jag går på toaletten. När min dotter är på dagis så följer alla djur efter mig vart jag går. Sedan så är det väldigt svårt att hålla tider numera, det händer alltid något när man precis ska åka.


Familjens idylliska hem. Hitta inspirerande inredningsinlägg genom att klicka här.


9. Slutligen, nämn fem saker som inte så många vet om dig?

– Jag fick diagnosen "Bipolär" förra året, jag tävlade i gokart när jag var liten, jag har slutat på mitt jobb och satsar nu på fotografering, bloggen och musiken. Sen är jag utbildad "healer" och gifte mig i TV.


Tack Lilié för härliga svar! Hennes blogg hittar ni här.


DU KANSKE ÄVEN GILLAR:

 

Gilla
Visa fler kategorier