Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Jeanette, 30: Alla hundägare – sluta lämna hunden fastbunden i det här iskalla vädret

blogg.se 16/11
Kommer du ihåg när du var inne på Ica? Din hund var nog glad att se dig när du kom ut, kanske mest för att den nästan tappat känseln i vissa kroppsdelar...

I ett blogginlägg ber Jeanette alla hundägare att tänka till.

Det är svinkallt ute nu.

Lämna inte hundarna fastbundna och stillastående!

Här är en hunds öppna brev till alla hussar och mattar:

 

 

Bästa matte!

Lämna mig aldrig fastbunden och stillastående i det här iskalla vädret. Kommer du ihåg den där gången förra vintern, när du var inne på Ica så himla länge? Det var inte meningen att det skulle ta så lång tid och när du äntligen kom ut sa du förlåt flera gånger, du rufsade mig i nacken och pussade mig på huvudet.

 

Jag var så glad att se dig också! Men kanske mest för att jag nästan tappat känseln i vissa kroppsdelar och började bli väldigt trött.



Kommer du ihåg hur mycket jag sen kliade mig den dagen? Det var för att jag hade blivit skadad av kylan. Och då känns det i mig precis som det gör för dig när du varit ute en kall vinterdag och grävt i pudersnö utan vantar. Du vet när händerna först blir jättekalla och sen jättevarma och sen börjar de klia hysteriskt när du väl kommer in i värmen.

 

Men det jobbigaste var när jag försökte kissa nästkommande dagar, aj så det sved!



Vet du matte, om jag hade hade stått där ute bara några minuter längre den där dagen hade du behövt ta mig akut till veterinären.

 

Egentligen var du inte inne på Ica så fasligt länge, men jag var redan nerkyld när du band fast mig där för det var så hemskt kallt ute. Min korta päls är inte gjord för det här klimatet och jag kyls ner väldigt snabbt.

 


Men om du skulle lämna mig ute i kylan igen skulle jag vänta lika snällt och sen överösa dig med kärlek när du kom ut. Det kommer jag alltid att göra. Men snälla, låt mig stanna hemma i värmen när du ska handla.



Din förtrogna hund.

 

/ Jeanette Polsäter 

Du hittar hennes blogg här

 

Håller du med?
 

 


DU KANSKE ÄVEN GILLAR:

Gilla
Visa fler kategorier