Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Dolly Style - lika crazy som Ikea-köttbullar

blogg.se 06/03
Dolly Style tycker att man ska våga vara annorlunda, men är de verkligen det själva? "De är tre helt vanliga Svensson-tjejer som är lika radikala som Ikea-köttbullar med lingonsylt och brunsås", skriver Elin.
Under lördagens Melodifestival i Gävle uppträdde Japaninspirerande popgruppen Dolly Style med låten Roller Coaster. Japaninspirerad till utseendet alltså. Gruppen består av tre söta tjejer, alla med olika färger på håret. Innan sitt låtbidrag, ni vet när alla artister och grupper ska säga lite knasiga saker, sa Dolly Style att de "sticker ut" och att ”man ska våga vara annorlunda”. 

Det här får mig att undra vad som egentligen är ”annorlunda”? Det här är en grupp som är sammansatt av andra personer, dessa gruppmedlemmar har inte funnit varandra i deras gemensamma Japaninspirerade stil. Små, söta och smala flickor. Lätt formbara till att sätta på sig denna kostym en lördagkväll. För det är just vad de gör, sätter på sig en kostym. 

När jag googlar dessa tjejer som kallar sig för Holly, Dolly och Polly (de heter egentligen heter Mikaela, Alexandra och Marielle) får jag upp deras privata bilder och hur de ser ut egentligen. De har inte turkost, rosa och lila hår in real life. 

Jag tar också på mig en kostym ibland när jag ska på maskerad. Då har jag varit både det ena och det andra. Från Rödluvan till en zombie-indian. I helgen ska jag på inflyttningsfest där jag ska klä ut mig igen. Det betyder ju inte att jag är annorlunda för det. Att sätta på sig en kostym är lätt, det kan alla göra och man är inte direkt annorlunda för det. Men att i själva verket sticka ut som person och alltid göra det är en helt annan sak. Modigt på ett helt annat sätt. Unikt på ett helt annat sätt. Annorlunda på ett helt annat sätt. Jag förstår budskapet och jag tycker att det är ett bra budskap att ”våga vara annorlunda”, men trovärdigheten fallerar när Dolly Style går hem efter showen och tar av sig perukerna. Vad är det som är annorlunda med dem, skiljer de sig egentligen från andra popgrupper som typ Bubbles? En grupp sammansatt med supersöta, smala och fläckfria flickor? För att vara annorlunda måste man vara sin stil. Yohio är annorlunda, han har sin stil 24/7. Foki är ett lysande exempel för just den Japaninspirerade stilen och hon är ju verkligen annorlunda för att hon sticker ut och ÄR Japaninspirerad till och med när hon sover. Alexander Bard är annorlunda. Han ÄR sin stil. 

Tilläggas bör att jag inte tycker illa om Dolly Style eller personerna bakom kostymerna, men de är tre helt vanliga Svensson-tjejer som inte alls är särskilt annorlunda. Förstår ni hur jag menar? Inget är annorlunda med dem. Det enda jag ser är ett sätt att köpa röster på. De marknadsförs som het, orientalisk och spännande Katsudon som ingen har hört talas om men egentligen är de lika radikala som Ikea-köttbullar med lingonsylt och brunsås. 

Flera av medlemmarna har slutat och bytts ut under årens gång. Var det någon som ens märkte när "Polly" byttes ut förra våren? Nej de ser ganska samma lika ut eller hur? Vem som helst som är petit, söt och kan sjunga kan alltså ta på sig den där kostymen och lalla runt. Tänk om Dolly Style-tjejerna inte passade in i en perfekt-liten-flicka-gullig-ram som de skapat kring dessa karaktärer.  Vi skulle ju märka direkt om det plötsligt kom en kurvig Polly, en Holly med hår under armarna eller en Dolly som är en kille i deras kläder. Då skulle det kanske kännas mer genuint annorlunda, men framförallt kan de bara vara annorlunda om de skulle vara dessa personligheter även till vardags utanför Melloscenen. Nej ni, raringar, ni är inte annorlunda. Faktum är att ni är utbytbara. 


Håller du med?
 


Källa: SVT. 
Gilla
Visa fler kategorier