Så här gör du en jordgubbstårtswrap
Hur god ser inte den här jordgubbstårtswrapen ut? Längtar tills man får sätta tänderna i en sån! Wrapsen är smaksatt med vaniljsocker och smakar minst lika underbart som en riktig jordgubbstårta.
Planerar du för en utflykt en solig vardagskväll?
Då är en jordgubbswrap perfekt att packa i korgen.
Njut av marsankräm, nyvispad grädde och skivade jordgubbar.
JORDGUBBSWRAP
Ingredienser:
Ca 10 stycken
2 dl mjölk
25 g jäst
1 dl socker en nypa salt
1 msk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljpulver
50 g smör
5-6 dl vetemjöl special
+
vaniljkräm
grädde
jordgubbar
GÖR SÅ HÄR
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till ca 37°C. Smula jästen i en degbunke. Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Blanda ner vaniljsocker, socker och salt. Tillsätt det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen ca 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt ca 45 minuter Sätt ugnen 225°C. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta ihop den. Dela degen i 10 lika stora bitar. Rulla varje bit till en rund bulle. Låt dem vila övertäckta på mjölad bänk ca 15 minuter. Kavla ut varje bulle på lätt mjölad bänk till en tunn platta. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och nagga degen med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 3 minuter. Låt dem svalna på galler mellan bakdukar så att bröden håller sig mjuka. Lägg dem sedan i plastpåsar. Lägg på ett lager marsankräm eller vaniljkräm på wrapsen. Spritsa ut grädde och skiva på jordgubbar.