Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Veckans blogg: Resebloggaren JennyApril

Blogg.se 16/03
Jenny och hennes pojkvän är på Bali i Indonesien och reser omkring. De har träffat aporna i Ubud och hittat sitt paradis i Uluwatu. Läs hela intervjun där Jenny ger många bra tips!
Du och din pojkvän har varit i Indonesien och rest. Berätta, vart var ni?

– Just nu, i skrivande stund, är vi tillbaka i Uluwatu, vårat favoritställe här på Bali! Men vi åker snart vidare till Seminyak för att testa surfing i Kuta.

  

 

Hur var resan till Bali?

– Resan hit gick bra, flygen gick i tid och inga borttappade bagage. Jag är alltid jättenojig över att något ska gå snett, men som tur var gick allt hur bra som helst! Vi åkte från Arlanda och mellanlandade i Doha, sen vidare till Bali. Jag sov under hela flygresan så allt gick väldigt snabbt och smidigt!

 

 

Vad var första intrycket när ni kom fram?

– Första intrycket var nog värmen, hur underbart det är att komma till ett varmt och soligt land. Och att deras religion, hinduism, är väldigt intressant och vacker. Utanför varje dörr ligger det en liten hög med blommor, rökelser och sådant. Väldigt speciellt men fint!

 

 

Vilka ställen har ni besökt?

– Uluwatu, Seminyak, Canggu, Gili Trawangan och Ubud hittills!

 

 

Vad är det bästa med Bali?

– Det bästa är nog att allt känns så personligt, alla ställen man besöker känner man sig på något sätt hemma och välkommen. Alla är jättetrevliga här och så är miljön helt underbar!

 

 

Har ni hittat något favoritställe?

– Helt klart Uluwatu! Vi började vår resa här, och nu är vi tillbaka igen. Det är så otroligt vackert - och lugnt! Hit kommer alla surfare för dom bästa vågorna och här hittar man även dom finaste stränderna enligt oss! På kvällarna kan man antingen äta samt dricka på Single fin bar, med utsikt över Uluwatu beach eller ta moppe/taxi till Finn's beach club för att äta gott vid solnedgången och sen sitta vid deras brasa som dom tänder på stranden.

 

  

Hur ser en typisk dag ut i pardiset?

– Eftersom jetlaggen fortfarande sitter kvar så vaknar jag ungefär vid sju av vågorna. Vi tar moppen till något mysigt frukostställe och beställer en stor frukost. Efter det så gör vi oss i ordning för strandhäng eller nya äventyr. Vi har en chaufför som har tagit oss runt till platser som vi velat se, så allt är möjligt att göra här på Bali! Oftast blir det en Mie Goreng till lunch, så gott och kostar cirka 15 kronor här. På kvällarna brukar vi hitta fina restauranger eller beach club att äta på och lyxa till det.

 

 

Om du fick ändra på något i Sverige så det blev mer Bali-likt, vad skulle det vara?

– Jag älskar att man kan köpa kokosnötter överallt här, det skulle jag vilja ha i Sverige på sommaren. Sitta och svalka sig med en god kokosnöt! Och även priserna. Allt är billigare här.

 

 

Har ni hunnit med några coola aktiviteter än?

– Vi har testat på Rafting, det var riktigt kul och så vacker miljö! Vi har även besökt Monkey forest, träffat på massa vilda apor som vill klättra på en. Sen har vi snorklat, men det blir det mer av när vi besöker Nusa Lembongan. Jag ska även testa på att surfa, det längtar jag till!

 

 

Favoritplagget att ha på stranden?

– En skön luftig tunika. Jag har köpt på mig en del tunikor från Faithfull the brand som finns här på Bali, så himla sköna och fina tunikor som passar perfekt till en dag på stranden och även på kvällarna. Stora skjortor är även något jag gillar starkt!

 

 

Vad äter ni helst?

– Det blir som sagt väldigt mycket Mie Goreng till lunch, haha! Men på kvällarna blir det allt ifrån hamburgare till en god pizza.. Det finns även många bra och nyttiga ställen här som är roliga att testa på. Allt är så himla gott!

 

 

Vad använder du för att ta dina fina bilder?

– Jag tar med min systemkamera från canon, 550D med ett objektiv från Sigma, 30 mm 1,4. Annars tar jag med min iPhone.

 

 

Tre tips för en kanonbra bild:

1. Miljön! Tänk på vad som kommer med i bakgrunden på bilderna. Om du till exempel ska ta kort på mat kanske du inte vill ha med ett använt papper eller att besticken ligger tokigt. Var petig och gör fint så blir bilderna bra!

2. Om du ska ta en helkroppsbild, se till att du inte missar tårna eller liknande, ställ dig lite längre ifrån om du är osäker. Jag försöker lära min pojkvän detta när han tar outfitsbilder på mig...

3. Ta mer än tre bilder! Vad jag än tar kort på så tar jag flera stycken, det är bara att radera dem senare. Bättre att ha för mycket bilder än att ha en oanvändbar bild eller halvdåliga bilder. Fota på och skäms inte om folk stirrar, haha.

 

 

Gilla
Visa fler kategorier