Så gör du nyttiga chocolate chip cookies
Inget gluten, inga mejeriprodukter, inget vitt socker och perfekt om du är vegan. Dessa spröda och oerhört goda chocolate chip cookies är ett nyttigare alternativ som är gjort på...
Kikärtor! Vem hade kunna tro att denna ärta är en så bra ersättare?
Fantastiskt tycker vi.
Kika bara på bilderna nedan och försök att motstå.
Camilla, My Kitchen Stories, har bakat dessa godingar. En nyttig variant av chocolate chip cookies. Ser helt makalöst goda ut.
Vem kunde ana att kikärtor kunde se så här gott ut.
Det här behöver du:
Cirka 260 gram blötlagda kikärtor, 400 gram med vattnet i konserven
1 tsk vaniljarom
1 dl jordnötssmör, mandelsmör eller solrossmör går också bra
2 tsk honung (agavesirap om du är vegan)
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad, minst 80 procentig kakao
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Ta bort vattnet och skalet från kikärtorna. Skölj av och torka dem torra med hushållspapper.
3. Mixa ihop alla ingredienser förutom den mörka chokladen i mixer eller med stavmixer till en slät smet.
4. Hacka chokladen grovt och vänd försiktigt ner i smeten. Spara 1/3 till garnering.
5. Täck en plåt med bakplåtspapper och klicka ut smeten på plåten.
6. Garnera med choklad och tryck ut klickarna lite. Kakorna smälter inte ut i ugnen så det gör inget om det är lite trångt på plåten.
7. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.
Visst ser de helt magiskt smaskiga ut?