Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Grön trend: Folk vill kunna äta sina växter 

Anna Kubel 27/03
Anna Kubel har trendspanat för våren och sommarens heta gröna trender.

Anna Kubel har precis köpt ett fantastiskt vackert hus i Norrtälje, så vi tyckte att en pressvisning på Plantagen skulle passa fint. Mellan tuggorna av smarrig chiapudding med havtorn och spirulinashots utrönade hon hur vårens gröna trender kommer att se ut. 

 

 

Klockan 10 på morgonen i torsdags öppnade Plantagens grönskande pressvisning upp dörrarna till sin trädgård. Det bjöds på chiapudding med havtorn, gröna morgonshots och massa annat gott.

 

 

Medan vi åt frukost lyssnade vi på hortonomen (vet du inte vad det är? Du är inte ensam. Kika till höger i inforutan) Johan Orre gav oss en trendrapport över 2015.
– I år utökar vi för första gången vårt sortiment med hjortronplantor för att möta den ökade efterfrågan på så kallade superbär. Många tror att man behöver en hel trädgård för att odla bär men de flesta bär går lika bra att odla i krukor på uteplatsen eller balkongen, säger Johan Orre, hortonom på Plantangen.

 

 

Fler och fler vill kunna äta sina växter och att vi plockar in färska örter till våra fönster och balkonger. Stort fokus låg på det ekologiska tänkandet som så många skaffat sig och att kunna odla bär, frukt och örter inomhus eller på sin balkong. 

 

 

Plantagen satsar i år stort på de nordiska superbären bland annat hjortron och havtorn. Förhoppningsvis flyttar flera av dessa bär in i våra hem.
Vem vill inte ha en planta med havtorn i köksfönstret?

 

 

Mest besökta bloggar
Gilla
Visa fler kategorier