Efter keso- och bananpannkakan – här är nya trendpannkisen

Först kom bananpannkakor och kesopannkakor. Nu är det kikärtspannkakor som gäller! Att toppa dessa goda pannkakor med blåbärsglass och nyttig chokladmousse låter ju som en oslagbar början på dagen!


Att göra pannkakor till frukost är för många en lyxig helgaktivitet.

Men nu går det så snabbt så det allt vanligare att även göra på vardagen. 

Keso- och bananpannkakor kan slänga sig i väggen, för kikärtspannkakan är det nya, heta.

 

 

Ingredienser:

1.5 dl kikärtsmjöl

4 rumstempererade ägg

1 tsk bakpulver

2.5 dl valfri mjölk

1 msk agavesirap

0.5 krm örtsalt

1 krm kardemumma

4 krm kanel

 

Så här gör du:

1. Vispa ihop alla ingredienser i en skål. Låt gärna smeten stå och dra i 15-20 minuter så blir den ännu godare och lättare att steka. 

2. Grädda i kokosolja, antingen i plättlagg eller vanlig stekpanna. 

3. Stek på medelhög värme i några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. 

 

Blåbärsglass

2 dl frusna blåbär

1 dl kvarg

1-2 krm vaniljpulver sötning efter smak

 

FÖR EXTRA NÄRINGSBOOST

2 tsk acaipulver

1 krm camucamu

Mixa ihop alla ingredienser och servera direkt.

 

Ägglatte med vaniljsmak

4 dl nybryggt, starkt kaffe

1 ägg

Någon tsk kokosolja

Steviadroppar vanilj - alt. vaniljpulver + valfri sötning

 

FÖR EXTRA NÄRINGSBOOST

Pudra med kanel

 

Så här gör du:

1. Knäck ett ägg i mixern. 

2. Häll i kaffe, kokosolja och någon droppe vaniljsteva. Obs! Tänk på att stevian är lättare att översöta i vätska. Det räcker med någon droppe eller två.

3. Mixa tills du fått en skummig latte. 

4. Häll upp i en stor kaffemugg och pudra på med kanel!

 


Tyckte du denna artikeln var intressant? Kika då in på dessa!

stats