Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Hur du kan tjäna pengar på att blogga

Redaktionen 08/03

Bloggande har blivit mer än bara en hobby på senare år. Det har blivit en grej som folk kan göra för att tjäna pengar. Från att skriva om sina intressen till att faktiskt göra vinst - det är möjligt nu. Det är som att hobbyn har vuxit upp och blivit ett jobb för många. Bloggar, som började som något personligt, är nu som små företag.

 

Och det finns sätt att tjäna pengar på dem. Genom att samarbeta med företag och hitta olika sätt att tjäna pengar, har bloggare lyckats bygga upp sina karriärer. I den här texten ska vi kolla på hur du kan tjäna pengar på att blogga. Det handlar om att förstå hur samarbeten fungerar, och att hitta olika sätt att tjäna pengar på din blogg.

Få en bättre förståelse kring samarbetet mellan bloggare och influencers

För att verkligen förstå hur bloggare och influencers jobbar ihop i marknadsföring måste man ha koll på deras olika roller. Bloggare drar till sig folk genom sina djupa artiklar och videos på sina hemsidor. Influencers når ut till sina följare med snygga bilder och innehåll på ställen som Instagram och LinkedIn.

 

Det här sättet att jobba leder till olika sätt att tjäna pengar. Bloggare kan få inkomst genom annonser och sponsrade inlägg på sina sidor, medan influencers oftast får betalt för sponsrade Instagram-inlägg och kampanjer på LinkedIn.

 

Genom att jobba tillsammans kan varumärken och digitala skapare förbättra sin synlighet på nätet och nå ut till fler människor. Det kan också hjälpa till med sökmotoroptimering genom länkar från blogginlägg.

Mångsidiga sätt att tjäna pengar som bloggare

I den digitala världen kan du som bloggare tjäna pengar på flera olika sätt. Det ger dig chansen att få in olika källor till pengar och öka dina intäkter. Genom affiliatemarknadsföring får du provision varje gång någon köper något via en länk på din blogg. Det är vanligt inom områden som skönhet och teknik.

 

Sponsrade inlägg är när företag som IKEA eller H&M betalar dig för att marknadsföra deras produkter på din blogg. Det ger dig en direkt inkomst och du kan välja produkter som passar din blogg och din personliga stil.

 

Reklamintäkter kommer från annonser på din blogg, till exempel från Google Adsense. Det ger en passiv inkomst eftersom du får betalt varje gång någon klickar på en annons på din blogg. Om du vill ha en mer direkt koppling till dina följare kan du erbjuda abonnemangstjänster, till exempel via Patreon. Där kan dina följare betala en månadsavgift för exklusivt innehåll.

 

Det är viktigt att ha olika inkomstkällor för att öka sina chanser att tjäna pengar. Att specialisera sig inom vissa områden kan också vara smart. Till exempel kan bloggare inom branschen för casino online dra nytta av att samarbeta med företag för att marknadsföra deras varumärken. På så sätt kan du skapa djupare partnerskap som ger dig möjlighet att utveckla din blogg och nå ut till fler människor.

Är det fortfarande lönsamt att blogga?

Ja, absolut. Trots alla nya digitala grejer och allt som ändras hela tiden, så är bloggandet fortfarande en bra grej att göra om du vill tjäna pengar. Varje månad skrivs det 70 miljoner nya inlägg på WordPress, och över 409 miljoner personer kollar in mer än 20 miljarder sidor.

 

Det är en riktigt stor publik! Ett vanligt blogginlägg är ungefär 1 416 ord långt, och om du skriver bra kan det hjälpa dig att synas bättre när folk googlar. För att bli en framgångsrik bloggare måste du välja en nisch som passar dig, bygga upp en trogen läsarkrets och alltid fortsätta att lära dig nya saker.

 

När du skriver är det viktigt att ha rubriker som fångar intresset och att ha bra innehåll som är anpassat för att synas bra i sökresultat. Och du måste också sprida dina inlägg på sociala medier för att nå ut till ännu fler människor. Ungefär 95,9% av alla bloggare gör det redan!

Gilla
Visa fler kategorier