Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Låt det vattnas i munnen när veckans blogg berättar om hennes stora bakintresse!

blogg.se 11/12
En blogg fylld med godsaker och tårtor som nästan är för fina för att äta. Maria är tjejen som delar med sig av alla sina hemliga ingredienser i recept på allt gott du kan tänka dig!

När man scrollar igenom Marias blogg är det svårt att inte bli sugen på sötsaker.

Hon delar med sig av inbjudande bilder och recept på allt från pajer och tårtor till muffins och cakepops.

En salig blandning av allt gott helt enkelt!

 

Hej Maria! När och hur startade ditt bakintresse?

– Min mamma är duktig på både matlagning och bakning, och hon bakade bland annat väldigt mycket bröd när jag var liten och jag brukade få vara med och "hjälpa till". I den åldern lekte jag mest med degen och passade på att smaka på den också! I början på 80-talet köpte min mamma bakboken "Sju sorters kakor" och jag började baka mycket ur den tillsammans med min syster. Där någonstans väcktes mitt bakintresse. 

 

Fantastiskt fina sockerfria morotsmuffins!

 

Åh det låter mysigt! Det sägs att en kock aldrig delar med sig av sina hemliga ingredienser. Hur kommer det sig att du startade en blogg där det är fritt fram för vem som helst att ta del av dina godsakers hemligheter?

– Jag reser ofta och det har hänt flera gånger att jag behövt ett recept som jag har nedskrivet i ett block hemma. Så i början var bloggen en digital receptbank så att jag alltid skulle ha tillgång till mina recept, oavsett var jag var någonstans. Det som är roligt med bloggen idag är att jag inspirerar andra. Många brukar testa recepten och lägga upp bilder på resultatet. Då blir man lite varm om hjärtat... och det motiverar mig också till att fortsätta!

 

 Läskiga chokladbollspindlar

 

Smart! Men du, det har nyligen varit halloween och din blogg har kryllat av läskiga ätbara tusenfotingar och spindlar. Om du fick bestämma här och nu, vilken högtid är roligast att baka inför?

– Åh, jag älskar julen!! Inte bara själva julen utan allt som händer redan från 1:a advent – adventsfika, lucia, pepparkakans dag, jul och nyår. Det är mycket som händer under december och mycket gott som man kan baka – allt ifrån smådesserter och godis till kakor, bullar och tårtor.

 

Pepparkakans dag? Det visste jag inte ens att det fanns, spännande! Utöver läskiga varelser bakar du mycket annat också, senast en enhörningstårta. Hur lång tid tar det att baka en tårta som den? 

– Oj, svårt att säga eftersom jag gjorde den i omgångar. Jag bakade bottnarna första dagen och gjorde dekorationerna. Andra dagen gjorde jag fyllningen och monterade ihop tårtan. Sista dagen dekorerade jag den. Men det kanske tog 6-7 timmar... man får ju inte ha bråttom när man gör en sån tårta!

 

 Den fantastiska enhörningstårtan!

 

Nej verkligen inte! Har du några generella baktips till en amatör som jag? 

– Bakning är ju mycket kemi, så mitt tips är att noga läsa recepten och att använda exakt de måtten som anges. Det går inte att som med matlagningen höfta lite för då kan bli tokigt! Ett annat tips är att bryna smöret om det står smält smör i receptet, till exempel när man gör mjuka kakor eller muffins - allt blir så mycket godare med brynt smör!  

 

Åh då blir det brynt smör nästa gång jag får för mig att baka! Med tanke på ditt stora bakintresse föredrar du nog hembakat, men jag undrar ändå om du har något favoritcafé?

– Just nu är det faktiskt Mr Cake eftersom de har väldigt goda amerikanska bakverk med extra allt! Bakverk precis i min smak!

 

Utöver sötsaker får vi också ta del av frukost- och middagsrecept!

 

Det måste jag testa! Till sist, kan du nämna tre saker som få vet om dig?

1. Jag älskar att sjunga fast inte inför andra (passar ofta på när jag är själv i bilen och sjunger då för full hals!). 

2. Drömmer om att bli dansare fast jag aldrig har gått på någon danskurs. 

3. Jag har hajskräck och när jag badar ser jag alltid till att någon befinner sig längre ut i vattnet än vad jag gör så hajen tar den personen först, haha.

 

Tack för att vi fick prata med dig! Läs mer på Marias blogg!

 

KANSKE GILLAR DU OCKSÅ: 

– Tips på fyra bra bakbloggar!

– Fem fantastiska recept för mjöklallergiker

– Sju recept som får dig att dregla! 

– Intervju med pysselintresserade Merja.

24 saker du behöver om du gillar bakning.

 

Gilla
Visa fler kategorier