Topplista Upptäck
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN
ANNONS - Innehåll i samarbete med Ellen

Därför borde du använda probiotiska produkter för underlivet

Ellen 29/01

Probiotika är en trend som växt sig riktigt stark den senaste tiden och vi har probiotika i allt från kosttillskott till hudvård. Men visste du att probiotika även kan vara nyckeln till att slippa irritation i underlivet?

Du har säkert hört talas om probiotika men kanske har du inte koll på exakt vad det är. Probiotika är levande bakteriekulturer som finns i till exempel yoghurt, kombucha och syrade grönsaker. 

I underlivet finns miljoner bakterier och de flesta är mjölksyrabakterier. Bakterierna behövs för att behålla pH-värdet, som i ett friskt underliv ska vara surt. Det låga pH-värdet skyddar mot infektioner, eftersom få andra bakterier klarar sig i den sura miljön. 

Men pH-balansen i slidan är känslig – bland annat kan antibiotikakurer, överdrivet tvättande med tvål och p-piller med hormoner påverka den negativt. Det kan göra att du drabbas av svampinfektioner, torrhet eller dålig lukt.

Även under mensen är pH-värdet extra högt, eftersom östrogennivån är som lägst då – något de naturliga bakterierna inte trivs särskilt bra med. Det är därför många tjejer får problem med irritation eller lukt i samband med mens.  

För att undvika problemen kan man själv tillföra probiotika till underlivet. Intimvårdsmärket Ellen har tagit fram en probiotisk tampong, som innehåller samma mjölksyrabakterier som finns naturligt i underlivet. Den fungerar alltså precis som en vanlig tampong, men hjälper till att hålla bakteriefloran i balans. Här kan du läsa mer och köpa tampongerna.

Ellen har också tagit fram en probiotisk intimkräm. Den mjukgör med kokosolja och även den innehåller mjölksyrabakterier som hjälper till att balansera pH-värdet. Spana in den här.

Ellens intimvårdsprodukter är skonsamma och vårdande för underlivet. Deras nya varumärke LN består av en serie med tre intimvårdsprodukter: intimtvätt, intimdeo och after shave. Här kan du läsa mer och köpa alla produkterna.

Gilla