Topplista Upptäck
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN
ANNONS - Innehåll i samarbete med Ellen

5 enkla saker som kommer få ditt underliv att må bättre

Ellen 14/12
Underlivet är som du säkert vet ganska känsligt, och det är inte helt lätt att veta hur man tar hand om det på bästa sätt. Här får du fem viktiga tips som kommer göra ditt underliv gladare.​​

Alla kvinnor har nog upplevt problem som svamp eller annan irritation. Till exempel kan fel produkter störa balansen – det är därför du alltid ska använda speciellt anpassade intimprodukter. 

Gör du dessa saker kommer underlivet att tacka dig!

1. Ta det lugnt med tvättandet

Att använda samma tvål till underlivet som resten av kroppen är en riktigt dålig idé, eftersom den är uttorkande och rubbar pH-balansen. Det räcker med vatten och en anpassad mild tvål. 

Den här intimtvätten från LN innehåller mjölksyrabakterier, vilket motverkar obalans som kan leda till svamp och dålig lukt.

2. Använd rätt underkläder

Använd underkläder i bomull och skippa syntet. Det andas inte och trosor som inte släpper in någon luft kan leda till svampinfektioner.  

Tänk också på att inte tvätta underkläderna med parfymerat tvättmedel – och hoppa över sköljmedlet helt!

3. Var försiktig när du rakar dig

Raka aldrig mothårs – då riskerar du att skära av hårsäckarna vilket leder till små sår. Använd en oparfymerad rakgel och gärna en after shave för att lugna huden.

Denna after shave innehåller bland annat extrakt från magnolia som motverkar de jobbiga röda prickarna efter rakning som vi nog alla är bekanta med.

4. Haka på probiotikatrenden

Probiotika är riktigt hett just nu, i allt från mat till hudvård. Probiotika är alltså samma sak som mjölksyrabakterier, som finns i till exempel yoghurt. I underlivet hjälper probiotika till att balansera pH-värdet.

Denna probiotiska intimkräm kan förebygga problem med irritation och obalans och innehåller även mjukgörande kokosolja. 

5. Byt till ett bra mensskydd

Traditionella bindor och tamponger kan innehålla blekmedel, parfym och andra irriterande ämnen, men det finns som tur är alternativ. 

De probiotiska tampongerna från Ellen innehåller mjölksyrabakterier som bidrar till att minska risken för illaluktande flytningar och irritation som lätt uppkommer kring mensen. De finns i tre olika storlekar här

Ellens intimvårdsprodukter är skonsamma och vårdande för underlivet. Deras nya varumärke LN består av en serie med tre intimvårdsprodukter: intimtvätt, intimdeo och after shave. Här kan du läsa mer och köpa alla produkterna. 

Just nu har du möjlighet att prova den nya serien från LN helt gratis – du hittar all information här.

Gilla