Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

5 intressanta ämnen att blogga om

Redaktionen 26/10

SAMARBETE ADD ADVICE

Ska man lyckas fånga besökarnas intresse gäller det att bjuda på innehåll som intresserar publiken. Här kommer fem förslag på intressanta ämnen att blogga om.

Vet du inte riktigt vad du ska blogga om för att dra in trafik och intresse till din blogg? Här kommer fem ämnen som många människor är intresserade av. Tänk på att du själv bör finna ett intresse i ämnet och att du själv anser att det är ett kul ämne att skriva om. Annars finns det risk att du med tiden kommer tappa motivationen.


Matlagning med recept

Laga mat gör vi alla någon gång. En del gör det några gånger i veckan, andra gör det varje dag. Men att komma på vad man vill laga och vad man är sugen på för dagen kan vara en utmaning. Här kan du med stort intresse för mat inspirera dina besökare med den mat du lagar. Ett tips är att både lägga upp bilder på maten du gör och ett recept.


Vad du kan ta upp inom detta ämne:

 • Fotografera din mat du gjort
 • Skriv ut receptet
 • Berätta varifrån du köper dina varor


Hur man tjänar pengar på sin blogg 

Det är alltid trevligt att kunna tjäna ihop en slant på sin blogg. Men kunskapen om hur man lyckas är det inte alla som har. Därför blir det ett intressant ämne att blogga om. Troligtvis väcker man intresset hos många. 


Ett vanligt tillvägagångssätt är att tjäna pengar via annonser där man marknadsför andra företag. Exempelvis casino på nätet, elektronikkedjor, digitala tjänster eller olika bilföretag.


Vad du kan ta upp inom detta ämne:

 • Vilka sajter som erbjuder ersättning via annonser
 • Ge förslag på andra sätt som gör att man kan få in pengar

Resmål och nya platser

Är du ofta på resande fot? Då kan ett tips vara att dela med dig av det i din blogg. Många finner det väldigt intressant som inspiration till sin nästa resa.


Men vad ska man som bloggare tänka på? I detta fall tror vi att många bilder är en bra grund. Bilder på vilken mat som erbjuds, hur hotellet ser ut både invändigt och utvändigt. Sen kan lite tips om det aktuella landet vara på sin plats. Exempelvis om det finns något värde att hyra bil och till vem man ska vända sig för att göra det. Det finns oändligt med tips och bilder som man kan dela med sig av.


Vad du kan ta upp om detta ämne:

 • Många bilder på platser du besöker
 • Skriv ut tips om mat- och shoppingställen

Shopping med inspiration 

Svenskar fönstershoppar mer på nätet, detta enligt ett inlägg som Affärsvärlden publicerat på sin webbplats. Så att ägna sina blogginlägg åt shopping är ingen dum tanke. Att gå runt i butiken nere på stan har sin charm, men att gå in och titta på mobiltelefonen är idag så pass enkelt. 


Så har du en bra idé på hur du kan skapa innehåll för detta kan din blogg inte bara dra in trafik, utan även bli väldigt stor. Tänk bara på att ha med många bilder, för det är precis vad man vill ha när man shoppar eller får inspiration på nätet.


Vad du kan ta upp inom detta ämne:

 • Ta bilder på det du köpt/testar
 • Skriv vart man kan köpa & pris

Inredning - Hus och hem

Heminredning kan vara intressant av flera anledningar. En del tycker om att bara se hur andra har inrett sitt hem, andra vill ta inspiration. Om du kan bidra med något av detta så är det här ett mycket bra ämne att ta upp i bloggen. Visa hur din lägenhet ser ut, vilka lösningar du kommit fram till. 


Vad du kan ta upp inom detta ämne:

 • Visa upp ditt hem med många bilder
 • Dela med dig av tips på smarta lösningar
Gilla
Visa fler kategorier