Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Inspirerande bloggen Fina Lyan - Vilket blir årets populäraste inredning i jul?

blogg.se 26/11
Det närmar sig jultider och i den här intervjun får du ta del av Fina Lyans bästa inredningstips.

Inredning är något som ligger många varmt om hjärtat, inte minst för bloggaren Liw Olausson.Det närmar sig jultider och i den här intervjun får du ta del av Liws bästa inredningstips. Fina Lyan har precis blivit Everyday-bloggare (blogg.se:s familjeteam) MyEveryday. Det här är inget ni vill missa!

 

Berätta lite om dig själv, vem är Liw Olausson?

- 33 år, mamma till två barn, bor i radhus i Helsingborg, bloggat i över 10 år, alltid med inredning som fokus men det har ändrats då livet har ändrats med barn etcetera. Jobbar som tandhygienist på en specialistklinik. 

  

När fick du upp ögonen för inredning och vad fick dig att börja blogga om det?

- Har alltid gillat inredning, IKEA-katalogen var min bibel när jag var liten, bläddrade i den hela året fram till nästa katalog kom. Jag möblerade ofta om i mitt rum och drömde ofta om att få inreda mitt rum helt från början med nya möbler. Jag klippte och klistrade kollage väldigt ofta och inredde rum med utklipp från katalogen.

 

- Jag började blogga när jag byggde nytt hus, då var jag bara 22 år och lärde mig massor av att styra ett sådant projekt, då följde jag andra som byggde hus och bloggade vilket fick mig att göra det samma. Huset blev jättebra men fick tyvärr sälja det när jag flyttade tillbaka till Helsingborg. Jag saknade att blogga efter flytten och när jag och min man flyttade ihop tog jag upp bloggen igen, i samband med att vi inredde vårt gemensamma hem. Det är samma blogg som jag bloggar på idag, det är kul att kika i arkivet och se hur stilen och fotokvaliteten har ändrats, till det bättre. Jag anser mig inte bra eller bättre än någon annan på att inreda, jag bloggar egentligen bara om det jag känner för eller gillar, delar med mig av hur jag väljer att inreda mitt hem. Förhoppningsvis inspirerar det någon och eftersom jag får så bra respons är det roligt att fortsätta.

 

 

Du tar så många inspirerande och fina bilder! Vad är det viktigaste, enligt dig, att tänka på när man ska fotografera just inredning?

- Tack! Att städa undan, haha. Det kan se väldigt perfekt ut på bilderna, men utanför bilden är det oftast kaos. 

Alla bilder, inte bara inredning, kräver bra ljus. Ljus är A och O för en bra bild, även om man vill fota en mörk bild. Jag vet inte om jag är så speciellt bra på att fota inredning, men jag vet vilka platser i mitt hem som fungerar bra på bild. Därför ser man ofta samma vinklar och vrår på bilderna. 

 

Vad tror du kommer vara mest populärt nu i jul, när det gäller inredning? 

- Åh vad svårt, jag tror att det blir mycket grönt, alltså växter. Blått har jag sett mycket i butikerna nu också, blåa julkulor och textilier. Och mycket natur, det hänger kvar. Men jag har faktiskt ingen aning, vi får se om jag hade rätt sen. 

 

 

Nämn tre inredningsföremål som representerar jul för dig? 

- Gran, det är superviktigt hemma hos oss. Gärna för stor, haha. Sen ska vi småbråka lite om hur den ska pyntas, alla fyra. 

Ljus, tända ljus är jul för mig. Det är så stämningsfullt och mysigt. Under december så har vi alltid långfrukost på helgen, tänder ljus och lyssnar på julmusik. Det ser jag verkligen fram emot. Stjärnor, såklart. Det ska hänga stjärnor i fönstren som är tända hela natten. Det här till att det är lite ljus under julen, även när vi sover. Det är så mysigt att smyga upp på morgonen när det redan lyser i fönstren. 

 

 

 

 

Du kanske även gillar:

 

Pigga upp stämningen lite

- Lista: Här är de 5 bästa fotoappar som gör dina mobilbilder ÄNNU snyggare

- Matilda, 19 år: 6 tips till dig som flyttat och känner dig ensam

- Sugen på att flytta hemifrån? Här ger Evelina sina 5 bästa tips hur du fixar lägenhet!

- Så får du ditt hem att se ut som en pinterestbild

Gilla
Visa fler kategorier