Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Lista: 7 anledningar varför du inte får något träningsresultat

blogg.se 17/05
Saknar du resultat i din träning? Känner du att du står och stampar på samma ställe? Att den där förbaskade raksträckan aldrig tycks ta slut. Checka av PT:ns lista och se om detta stämmer in på dig.

Du tränar, tränar, tränar. 

Men resultaten lyser med sin frånvaro. 

Här listar personliga tränaren Fia de vanligaste felen som många gör. 

 

 

1. Du vilar/sover inte tillräckligt

Att ge kroppen tid för vila och återhämtning är A och O. När man tränar befinner sig kroppen i ett nedbrytande tillstånd och det är under vilan som musklerna får en chans att reparera sig och byggas upp. Planera in vilodagar precis som du planerar in träningsdagar.

 



2. Du utmanar inte dig själv

Samma övningar, samma vikter och samma rutiner fungerar i början. Men kroppen behöver ständigt utmaningar. Våga testa på nya övningar och träningsformer och tro på dig själv i det du gör. Kliv ur din bekvämlighetszon.

 

 


3. Du tränar inte så hårt som du tror

Om du tillbringar en timme med en fysisk aktivitet men ändå känner dig oförskämt pigg efteråt... Ja, då är det faktiskt dags att steppa upp. Lägg på tyngre vikter och öka pulsen. Kööör!

 


4. Du har ingen konkret plan

Ha en tydlig målsättning och gör en plan för att nå dit. En målinriktad träning, blir ofta en mer effektiv träning. Då blir du peppad när du tydligt ser din framgång. 

 

 

5. Du slarvar med maten

Kroppen behöver energi för att växa och bli starkare, se därför till att du får i dig tillräckligt med mat. Fyll på med protein och kolhydrater så fort du kan efter träningen då musklerna är nedbrutna. 

 

 

 

6. Du stressar för mycket

Långvarig och negativ stress gör att kortisolnivåerna rubbas vilket kan leda till att kortisolhalten ständigt är förhöjt. Det försämrar ämnesomsättningen och fettförbränningen, samtidigt som det motverkar muskeluppbyggnad och kroppens återhämtning. Så: Chilla Gunilla!

 




7. Du är för otålig

Det krävs tålamod och regelbunden träning. Ge för guds skull inte upp, resultaten kommer att komma. Gör det till en livsstil och inte ett halvtaskigt nyårslöfte eller något stressat "beachen 2016"-försök. Hållbart och långsiktigt tänk är det som funkar!

 

 

 

 

Håller du med?



DU KANSKE ÄVEN GILLAR: 

Gilla
Visa fler kategorier