Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Lista: 7 smarta tips - löpning för nybörjare

blogg.se 02/05
Johanna Kajson ger sina sju bästa tips till dig som vill börja med löpning. Eller för dig som inte riktigt gillat löpning tidigare, men har funderat på att ge det ett till försök.

Sommaren är här och löpvädret är perfekt.

Är du sugen på att snöra på dig joggingskorna och ta en tur?

Här kommer sju smarta tips för alla nybörjare.

 

 

1. Börja med att ge dig ut och spring lååååångsamt.

Detta är viktigt, strunta i hur långt du kommer eller hur fort det går. Fokus är bara ATT göra det, att lägga på en minut varje gång och aldrig, aldrig stanna under löpningen. NO MATTER WHAT. Det får verkligen gå hur långsamt som helst, bara du springer och inte går.

 

2. Oavsett om du känner dig pigg i kroppen eller inte efter dina till exempel tolv minuter så FÅR DU INTE FORTSÄTTA.

Lägg inte på lite till eller gå en powerwalk på ytterligare 30 minuter "när du ändå är ute och ändå ska duscha". Du ska INTE fixa en massa annat eller göra situps när du ändå är igång. Du ska bara springa tolv ynka minuter och sen känna dig NÖJD och STOLT och klar för en dusch.

 

3. Oavsett hur trött du är på ett pass så får du INTE stanna.

Skulle du stanna och börja gå, ens tio sekunder, så räknas inte passet och du måste börja om på samma antal minuter nästa gång. Det skulle ju svida, för när man vill upp på magiska gränserna 25, 30, 40, 45, 55 och 1 timme!!! Tar längre tid om du skulle gå de där ynka tio sekunderna.

 

 

 

 

4. Lägg på en minut per pass och gör det inte för ofta i början.

Johanna har kört två gånger i veckan som standard för att det ska gå lagom långt emellan så det fortfarande känns kul när hon gett sig ut.

 

5. Dra på dig färgglada, fina löparkläder och köp schyssta löparskor.

Det är skorna som är grejen. Så ta hjälp av proffs som tittar på vad just vad du behöver. Det svider lite och är dyrt, men då måste du ju bara leva upp till ditt mål och använda de där dyra skorna. Smart va?

 

6. Lyssna på podd istället för musik.

Förr lyssnade Johanna på musik när hon sprang men nu lyssnar hon istället på poddar. Att spara en podd till nästa löptur gör ju att du längtar lite extra!

 

7. Tänk aldrig längre än till nästa pass.

Om du tänker 30 minuter när du börjar på tolv så är det lätt att det känns på tok för långt bort. Så fokuserat på här och nu (jag ska "bara" springa tolv ynka minuter). Du som kommer igång med löpningen nu ska INTE börja på 30 minuter utan på tio eller tolv. Det är nyckeln!

 

 

Här hittar ni Johannas blogg!

 

 

 

 

 

 

 

Du kanske även gillar: 

Gilla
Visa fler kategorier