Therez har bloggat i nio år och var en av bloggarna som drog igång STIL här på Blogg.se.

Grattis Therez.se – nu fyller bloggen 9 år 

Publicerad 12 mar 2015, 16:09
Personligt

Therez har nu bloggat i nio år, därför har vi ställt nio frågor till henne för att bena ut hur henne bloggresa har sett ut.
Hon avslöjar även att hon AVSKYR att gå barfota, köpte prinskorv på lösvikt i stället för godis när hon var liten och att hon kan trycka ut skulderbladen så mycket att det ser ut som vingar. Det ni. 

 

1. Hejsan Therez. Du har bloggat i nio år – varför började du att blogga?
– Det hela började med att jag var nyfiken på fenomenet som var väldigt nytt vid det tillfället. Ebba Von Sydow var nog den person som inspirerade mig och det var hon som gjorde att jag själv ville testa efter att ha läst hennes blogg. Till en början var det lite mer som en dagbok och ett perfekt sätt att samla inspiration på. Allt eftersom utvecklades bloggen till vad den är idag.

 

2. Hur har din bloggresa sett ut? 
– Jag tror nästan det bara är jag som aldrig bytt bloggportal eller blogg. Jag har bloggat på Blogg.se under alla år och använt samma blogg. Bloggen hette till en början Therez Garderob men när läsarantalet ökade så köpte jag mitt nuvarande domän www.therez.se vilket jag känner var ett bra drag eftersom det är kort och lätt att komma ihåg. Till en början bloggade jag endast i dagboksformat och sparade inspirerande bilder. I dag ser jag mig nästan lite som en "tidning" med artiklar men såklart även dagboksliknande inlägg med axplock från mitt liv och vardag. Jag är mycket mer kräsen nu också och tycker bilderna är superviktig och det är något som är en stor skillnad från när jag började blogga. Tidigare kanske det var mer kvantitet istället för kvalité, idag är det ombytta roller.

 

3. Vilket blogginlägg har fått mest uppmärksamhet? 
– Inlägget där jag berättade om missfallet 2013 fick väldigt stor uppmärksamhet, både kommentarsmässigt men jag fick även otroligt många mail angående detta. Många var tacksamma för att jag klev fram och vågade berätta om något som väldigt många drabbas av men ingen talar om. Något som är så otroligt känsligt och personligt.

 

4. Hur skiljer sig bloggosfären nu från när du började blogga? 
– När jag började var det nästan fult att blogga och det var inget man talade så mycket om. Nu vet de flesta vad bloggar är och att man faktiskt kan livnära sig på det så idag behöver man inte skämmas för att kalla sig bloggare vilket är positivt.

 

5. Har du några bloggförebilder?
– Jag är väldigt dålig på att läsa andra bloggar eftersom jag har så lite tid och den tid jag har lägger jag på att jobba med min egen blogg men jag kommer alltid att tycka att både Kenza och Blondinbella gjort det väldigt bra och är riktiga entreprenörer idag.

 

6. Du var med och började STIL här på Blogg.se - hur var det? 
– Det kändes stort och spännande. Vi satt på Orangeriet i Sthlm och planerade och spånade på hur det skulle bli och sedan var allt igång. Det har gett min blogg mycket!

 

7. Förra året fick du barn, på vilket sätt ändrades ditt bloggande när du fick barn - märkte du någon skillnad på läsarna?
– Jag var orolig att det skulle påverka bloggen negativt och jag visste inte riktigt hur mycket jag kunde lägga in det nya elementet i bloggen och valde därför att ta det ganska varsamt och bara lägga ut något inlägg i veckan om det. Jag fick väldigt bra respons då jag tror att mina följare också är i lite samma del i sina liv och kanske har eller önskar själv att skaffa barn.

  

8. Har du någonsin blivit riktigt arg av en kommentar?
– Jag är en person som inte lätt brusar upp men för många år sedan fick jag återkommande och elaka kommentarer av en och samma person som jag lyckades spåra till min hemkommun, alltså till någon jag kände och umgåtts med en del genom ett gemensamt intresse. Det gjorde mig otroligt arg för det är så otroligt fegt att gömma sig bakom en skärm. Den personen hade ALDRIG någonsin vågat säga dessa saker till mig – ansikte mot ansikte. Men förutom det är mina läsare fantastiska och jag tycker det varit en riktigt god ton i mitt kommentarsfält vilket jag är så tacksam för.


9. Berätta tre saker om dig själv som många inte vet om:
• Att gå barfota är bland det värsta jag vet. Jag har alltid sockar eller tunna strumpbyxor på mig. 
• När jag var liten köpte jag prinskorv på lösvikt istället för godis.
• Jag kan trycka ut mina skulderblad så mycket att det ser ut som jag har vingar.