"När jeansen inte går att knäppa längre", skrev Centrén i sin blogg när hon berättade att hon var gravid.

"En traumatisk händelse"

Publicerad 08 jun 2015, 09:00
Personligt STIL-bloggare Centrén gick nyligen ut på bloggen och berättade att hon går i väntans tider.
Så vi passade på att ställa ett par frågor till henne.
Det visade sig ligga en ganska traumatisk händelse bakom graviditeten. 

 

1. När fick du reda på att du var gravid - berätta om händelsen?

– Det var faktiskt en ganska traumatiskt händelse. En dag när jag körde in till jobbet blev jag påkörd av en annan bil vilket ledde till ambulansfärd till akuten. Allt gick som tur väl bra och inga skador, däremot fick jag ont i magen. En vecka tidigare hade jag gjort ett gravidtest då jag misstänkte lite att jag var gravid men testet visade då negativt. Men efter krocken med magont och fortfarande utebliven mens kunde jag inte släppa det så på väg hem från akuten körde jag och min man inom apoteket och köpte ett nytt test. Nu var det inte på tal om att vänta på något morgonkiss utan jag flög direkt in på toan så fort vi kom hem och där stod det helt plötsligt ett GRAVID på stickan. 

 

2. Hur reagerade du?

– Då jag antagligen var lite tagen av krocken fick jag inte ens fram något att säga till min man utan gick bara ner till honom på nedervåningen och höll stickan framför hans ansikte. När han väl sett det och jag fattade allt kom tårarna. Men det var inte bara glädjetårar utan även tårar av oro att något skulle ha hänt bebisen i krocken. Men efter ett lugnande samtal med sjukupplysningen kändes allt mycket bättre!

 

3. Och din man?

– Min man blev helt knäsvag och yr och fick ta ett stadigt grepp om köksön. Han blev så klart otroligt glad!

 

4. När är barnet planerat att födas?

– Det är planerat till den 27 september.

 

5. Hur känns det att snart bli mamma?

– Det känns fantastiskt! Jag har inte varit så säker på att skaffa barn och när vi väl tog beslutet gick det väldigt snabbt så det är inget jag gått och visualiserat och drömt om länge. Men nu när jag är gravid känns det så självklart och jag känner mig så lycklig!

 

6. Vad är du mest pepp inför mammaskapet?

– Oj, vilken svår fråga. Det är så klart många saker! Något jag ser fram emot är att få se min man Andreas kärlek till vårt barn och få se den fantastiska pappa han kommer bli. Att tänka att jag ska bli någons mamma och det ansvar det för med sig kan kännas lite läskigt att tänka på.

 

7. Har du redan börjat finurla på hur barnrummet kommer att se ut?

– Nej, inte riktigt. Tycker helt ärligt det är lite svårt med barnrum. Då jag själv inte har en direkt söt eller pluttig stil vet jag inte riktigt vad det kommer bli för känsla i barnrummet. Man vill ju trots allt göra det mysigt. Vi får se vad som faller inte för känsla i sommar när vi tänkt ta tag i det projektet. Jag har lite tankar om att måla väggarna i någon härlig färg i alla fall. Kanske någon smutsig rosa eller grön färg.

 

8. Bästa och sämsta med att vara gravid?

– Då jag har mått fantastiskt bra genom hela gravideten har jag inte mycket att klaga på. Det skulle väl i så fall vara främmande människor som vill känna, eller rättare sagt känner, på min mage och att jag inte kan ha vilka kläder jag vill. Det absolut bästa är att få känna vårt hjärtas sparkar och rörelser vilket jag lyckligt lottad fick göra redan i vecka 18. Så häftigt och härligt, kärleken för den som ligger där inne växer sig stark redan då.

 

HÄR HITTAR DU CENTRÈNS BLOGG