Vi gjorde en snabb intervju med miljö- och modemevetna Moa. Hon berättade om vurmandet för raw food, klädintresset och den stora, härliga Acne-tröjan som hon vill bo i.  

Intervju med Moa Emilia

Publicerad 15 jan 2015, 14:26
Mode & skönhet
Denna modemedvetna sångfågel anslöt sig i november till vår STIL-familj, vilket vi är otroligt glada för. Om ni inte har kika in på hennes blogg så ska du göra det. Nu. Pronto.
Hon heter Moa Emilia Rönnbäck och är 19 år gammal, trots sin unga ålder har hon redan hunnit skrapa ihop sju års bloggande. Hon bor i Umeå, precis som STIL-kollegorna Anna Wii och Therez
 
1. Tjena hej Moa. Vad hittar man på din blogg?
– Jag beskriver min blogg som "mitt konstnärliga yttre, med fokus: kläder". Det forum där jag uttrycker min ytliga konstnärlighet helt enkelt.

2. Du har stort fokus på kläder i din blogg, hur skulle du klassa din klädstil?
– Jag är ganska enkel och minimalistisk i färgkombinationer och gillar istället dramatiska draperingar och material, och stora siluetter. En stor jacka, hatt med böljande kanter och miniväska... Det är jag i min bästa form.

 

Favvotröjan som Moa vill bo i. Här hittar du inlägget
 
3. Vilket är ditt favvoplagg just nu?
– Kan säga så mycket som att jag vill bo i min vita tröja från Axne. Definitivt min favorit just nu. 
 
4. Något plagg som vi aldrig kommer att se dig i..?
– Jag har en tendens att ändra mig gällande plagg som jag tidigare sagt att jag inte tycker om, så även om jag säger att jag inte kommer ha ett särskilt plagg i dag, kommer jag ändå sluta upp och fläta samman med det i framtiden. Jag ser det som en tillgång.
 
5. Vilka inlägg får du bäst respons av?
– Jag får mest respons på de inlägg när jag visar vad jag har burit för kläder under dagarna eller inlägg när jag fokuserar lite mer åt mathållet, bland annat raw food och vegansk mat som jag är väldigt intresserad av.

 

Raw fröknäcke by Moa. Sugen? Receptet hittar du här.

 
6. Vilka bloggar läser du?
Majawhy.com och www.elin-kling.com är två av dem.
7. Vart ifrån får du inspiration?
– Jag får inspiration från alla möjliga, olika saker... Det kan vara en färgpalett, ett annat land eller något som jag ser på bild och ut av detta skapar jag mig en bild/vision i huvudet hur jag vill uttrycka mig själv i form av kläder.
 
8. Har du märkt någon ändring sedan du blev STIL-bloggare? 
– Det är mycket som har ändrats faktiskt. Inte minst att se att läsarantalet ökar utan också för min egen del. Att jag själv blir ännu mer dedikerad bloggen. Hela tiden massa tankar på hur jag kan utvecklas och inspirera andra och mig själv. Det känns verkligen stort och bra. Det är kul att bli uppmärksammad vad det gäller något som en ändå lägger ner mycket tid på och tycker är extremt kul. 
 
9. Tre saker du inte klarar dig utan?
– Drömmar, frihet och kreativitet.
 
10. Näää, tre konkreta saker.
– Ha, ha, okej. Skrivbok från Paperblanks, gröna juicer och min kudde som följer med överallt, bokstavligen.