Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Frida Ramstedt, bakom Trendenser, har släppt bok!

Moa Alfredsson 17/04
Exklusiv intervju!
Sveriges största inredningsbloggare har släppt sin första bok. För oss berättar Frida Ramstedt, bakom Trendenser, allt om den nya boken.

 

Varför en Handbok i inredning och styling?
Det är en bok jag själv hade velat läsa när jag flyttade hemifrån eller när vi köpte hus eller... när jag började jobba med inredning. Det finns ju redan massor med inspirationsböcker i ämnet men jag har saknat en handbok med inredarnas yrkeshemligheter som beskriver hur stylisterna tänker. Jag har samlat viktiga grundprinciper, rekommenderade mått och riktlinjer som alla bör känna till (oavsett inredningsstil) på ett ställe.

Hur länge har du arbetat med den och hur gick skrivprocessen till?
Jag har burit på den här bokidén under många år, kanske lika länge som jag bloggat om inredning - nu när jag tänker efter - men jag började skriva aktivt för två år sedan. Jag har samlat på mig olika knep och skrivit ner dem i en anteckningsbok men i mars 2017 började jag strukturera upp materialet till en bok. Den som läser Trendenser känner igen konceptet med svartvita pedagogiska illustrationer från bloggkategorin "Stylingknep".

Har du haft nytta av bloggandet och har du några råd till andra bloggare med bokideér?
Absolut. Att skriva om ett ämne varje dag och få omedelbar feedback från sina läsarna övar en definitivt i konsten att bli författare. Jag tror att alla som har en blogg också kan skriva böcker eftersom man lär sig strukturera sina tankar och formulera sig i ord tack vare det dagliga nötandet i digital form. Det krävs en annan typ av tålamod bara eftersom det tar längre tid från tanke till färdigt format men bär man på en bokidé tycker jag att man ska skriva ihop sin idé på en A4 och kontakta ett förlag. Som bloggare har du ju dessutom redan en publik och potentiella köpare till din bok- till skillnad från många oetablerade författare - så du har definitivt många fördelar. Tricket är att pitcha in själva idén och få ner den på papper, då blir det också lättare att strukturera upp skrivandet och dela in den på samma sätt som du gör med dina bloggposter. Betar du bara av ett gäng sidor per dag så har du snart en hel bok! -

Avslutningsvis vad kostar din bok och var kan man köpa den?
Från 239 kronor och den finns i traditionell bokhandel (och på Bokus och Adlibris förstås) men också hos många inredningsbutiker runtom i landet. Första upplagan sålde slut innan boken ens hade kommit från tryckeriet och förlaget har fått beställa två nytryck trots att det bara var två veckor sedan den släpptes. På min hemsida finns en lista med alla återförsäljare runtom i Sverige som har den i lager just nu.

Gilla
Visa fler kategorier