Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Fredagssnack: Systrarna Elfstrand om hur du gör för att tävla i ridning!

Moa Alfredsson 25/05
Hästexperterna Anna och Emma Elfstrand ger sina bästa tips!
Anna och Emma Elfstrand är två hästtjejer av rang. För oss berättar systrarna om vart hästintresset egentligen kom ifrån och varför de började rida. PLUS: systrarna ger sina bästa tips på hur du kan kicka igång en egen hästkarriär!

 

Glad Fredag! Vad ska ni hitta på i helgen?
Jag(Anna) och min relativt nya häst Focus ska åka på tävling i dressyr både lördag och söndag. Det blir vårat första meeting tillsammans, så det ska bli väldigt spännande. Emma sticker iväg till Malta, så hon missar tyvärr detta. Som tur är kan hon ju läsa om resultatet och hur dagen varit på bloggen i alla fall.

Anna är i full fart att förbereda inför helgens tävling!

Åh va spännande! Lycka till! Kan inte ni berätta något om er själva som era läsare kanske inte vet?
Ärligt talat så tror vi att våra läsare nog redan vet det mesta om oss, haha! Efter många bloggande år så har vi pratat om de flesta av våra egenheter skulle vi säga. Något som är lite roligt är dock att personer som inte känner oss antingen tror att vi är tvillingar eller att vi inte är syskon över huvud taget.

Lär känna systrarna i frågeformat!  

Vart kommer erat hästintresse ifrån?
Vi har nog hästintresset i generna. Vår farfar är travtränare, och har varit i "alla år", så hästar har alltid funnits med i bilden. Dock lockade inte just travsporten för vår del, utan ridsporten, så till slut fick vi börja på ridskola när mamma tyckte att vi var tillräckligt gamla(9 respektive 11 år gamla).

Tillsammans driver systrarna en framgångsrik YouTube kanal.   

Vad är era bästa tips till någon som vill börja tävla i ridning?
När det vankas tävling så kan en ofta bli väldigt nervös. Det är verkligen inget ovanligt och inget konstigt, men vi har några tips för att minska nervositeten! Några viktiga punkter är:

Planera! Planering är A och O när det gäller hästar och tävling. Lägg upp en plan på hur lång framridning du behöver, hur lång tid på tävlingsplatsen som behövs, hur lång tid det kan tänkas ta hemma, och lägg gärna på lite extra tid. Tidspress är inte kul, speciellt inte när vi ska tävla med levande individer som också kan ha bättre och sämre dagar.

Fokusera! Istället för att tänka "åh vad kul det hade varit med en felfri runda" eller "jag vill VINNA!" så är det viktigt att fokusera på hur man ska rida, hela tiden. Både när det gäller hoppning, western eller dressyr. Planerar en upp ritten och koncentrerar sig på det, så tycker i alla fall vi att nervositeten minskar.

Ät! Detta kanske låter som en lustig sak, men ifall en äter så kan nervositeten också minska. Dels koncentrerar en sig på själva ätandet, men också så slipper en känna sig alldeles tom i magen. Viktigt är dock att inte äta för mycket för tätt inpå start så en får håll under ritten.

GILLADE DU DETTA KANSKE DU OCKSÅ TYCKER OM:

- Bloggarna berättar hur du planerar och genomför en jorden runt resa!

- Så hittar du inspirationen igen: våra bloggare berättar!

- Veckans bloggare om psykiskohälsa och stamning!

- Fredagssnack: så gör du för att bli artist!

Gilla
Visa fler kategorier