Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Josefine: "Jag älskar problemlösning, teknik och matte!" 

Isa Bylund 12/02
Nu är det Josefines tur att vara veckans blogg! Vi fick till en härlig pratstund, bland annat om Blondinbella, shoppingstopp, hur man blir mer effektiv, hästliv och vad hon skulle sagt till sitt 15-åriga jag.

Josefine är tjejen med många olika bollar i luften.

Hon pluggar en master, tävlar i dressyr, älskar att vara ute i naturen och har precis också gett sig på en minimalistisk livsstil. 

Jag vill veta mer om allt!

 

Hej Josefine! Kul att få prata med dig en stund! Berätta lite om dig själv för de som inte läst bloggen ännu.
– Mitt namn är Josefine, till våren fyller jag 25 och jag pluggar just nu min master i computer science i Lund. Spenderar därför mycket tid framför datorn. Jag älskar problemlösning, teknik och matte så utbildningen passar mig perfekt! Har på senare tid också börjat intressera mig för den minimalistiska livsstilen och den genomsyrar allt jag gör för tillfället. På min fritid hänger jag i stallet, yogastudion eller ute i naturen. Jag älskar att göra fysiska saker och kallas ofta för "träningsnarkomanen".

Studentliv!

 

Det var mycket blandade saker det! Och bloggar gör du med, hur kom det sig att du började med det?
– Haha, svaret på den här frågan är så roligt! Jag började blogga 2008 på grund av att min pappa hade läst i tidningen om Isabella Löwengrip, som då kallade sig Blondinbella, och insett att man kunde tjäna pengar på bloggen genom annonser. Han övertalade mig att börja blogga då han såg potentialen att jag kunde tjäna egna pengar. Sen har jag ju inte direkt blivit ekonomiskt oberoende av att blogga, men jag älskar att skriva och vara kreativ med bilder och text, därför fastnade jag direkt för det och har stannat kvar sedan dess.

Misstänker att det blir en hel del plugg på den utbildningen...

 

Haha, tror många blivit inspirerade av Isabellas framgång faktiskt! Har du något mål med bloggen då?

– Från början var det att bli känd och tjäna pengar precis som de stora bloggarna då men tack och lov har jag släppt det nu, haha! Målet har skiftat genom åren, från att vara stöd till andra med samma hudsjukdom som jag, sedan för att hålla kontakt med de där hemma när jag flyttade till Lund men idag måste jag säga att det är mycket av en dagbok och ett sätt att bearbeta och reflektera över dagen, att nå ut med åsikter och bara få vara kreativ. 

Ibland tar hon det faktiskt lugnt också! 

 

Jag ser att ridning är en stor del av ditt liv, vad har du för relation till det idag?

– Ja, hästar har alltid funnits i mitt liv och är en stor del av det! I stallet kan jag släppa precis allt som inte har med hästar att göra - min alldeles egna lilla oas där jag kan koppla av och samla energi. Jag har ridit sedan jag var 3 år, när jag var 15 år köpte jag en storhäst som då var helt outbildad och nu 10 år senare är det fortfarande han och jag. Jag har utbildat honom själv och vi tävlar nu i dressyr på medelsvår nivå med goda resultat!

Bästa kompisar!

 

Vad roligt, hoppas det går bra med det framöver! Vad önskar du att du vetat när du var 15 år, som du vet idag?
– Jag önskar att jag hade vetat att det inte finns några supermänniskor, att alla har sina flaws och att det är helt okej. Jag önskar att jag vetat att det är okej att vara annorlunda och att det är okej att bryta normer. Jag önskar att jag vetat att det är okej att ta plats, att jag får lov att både synas och höras och säga ifrån när något är fel eller jag inte håller med. Jag önskar att jag vetat att mitt människovärde inte definieras av mina prestationer. Jag önskar att jag vetat att det är okej att misslyckas, och jag önskar att jag vetat att det är väldigt få som blir supermodeller och kan leva på yrket. Jag tror att jag hade mått mycket bättre både då och de kommande åren därefter, om jag verkligen vetat detta by heart.

 

Hon delar med sig av härliga recept i bloggen!

 

Så kloka ord, hoppas alla som läser tar till sig av det oavsett ålder! Som vi konstaterat har du många bollar i luften, hur du hanterar det utan att få stressbryt? Tips tack!
– Haha, jag tror att det är den allmänna uppfattningen om mig! Sanningen är att jag förmodligen aldrig haft så få bollar i luften som jag har idag så jag är van vid tempo, planering och effektivitet. Brukar få frågor som den här ganska ofta och skrev nyligen två blogginlägg om det. Dels detta om hur jag hinner med allt och det här om hur man blir mer effektiv.

 

Har läst de inläggen, så bra! Men om du har en ledig fredagskväll, hur ser en perfekt sådan ut?
– En riktigt god, hemlagad middag följt av brädspel tillsammans med härliga vänner och mycket skratt! Lagar gärna maten ihop också, tycker det är så mysigt! Supermysigt!

 

Taco-fredag!!

 

Sista frågan då: vad önskar du dig för materiellt just nu?
– Oj, den var svår. Jag har ju köpstopp under hela 2018 och har därför hållt mig från både fysiska butiker och online-butiker för att inte hitta saker jag "villhöver". Alltså, jag har ju allt materiellt jag behöver, därav köpstoppet, men jag är otroligt sugen på att resa, så flygbiljetter till sommarens vandring på Island vore ju inte fel!

 

Flygbiljetter är alltid en bra grej att lägga pengarna på! Tack för att du tog dig tid och lycka till med allt framöver nu Josefine!

 

Här hittar ni hennes blogg!

 

KANSKE VILL DU OCKSÅ LÄSA:

- 4 billiga, enkla och veganska soppor!

- Här hittar du en vegansk paj att imponera med!

- Fem saker många bloggare missar, gör inte det du också!

- Drömtydning! Det här betyder de 8 vanligaste drömmarna!

- Tips för en bättre självkänsla!

Gilla
Visa fler kategorier