Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Vi pratar om kaffeberoende, perfekta helgdagar och livet i Dublin med veckans bloggare Meg!

blogg.se 22/01
I Megs blogg får vi hänga med på bruncher, resor och hennes härliga vardagsliv i Dublin! Men vad är egentligen stora skillnaderna på att bo utomlands och i Sverige? Vilka livsmedel saknar hon allra mest? Och vad längtar hon efter just nu? Svaren får ni här!

Den här veckan ska jag prata mer med Meg, tjejen som tog sitt pick och pack och drog till Irland.

Hon älskar kaffe, lösgodis och resor! Ni hör ju att det helt klart är en vettig person!

 

Hej och godmorgon Meg! Berätta om dig själv med några meningar, vem är du?

– Jag är en 25-årig tjej som sedan 1,5 år tillbaka bor i Dublin. Jag jobbar på ett IT-företag om dagarna och försöker hitta på roliga saker på helgerna, att bruncha är en favorit. Jag har en pojkvän som jag träffade här på Irland som ofta dyker upp i bloggen. Utöver detta drömmer jag ständigt om resor och nya platser i världen att besöka.

 

Kolla vilken mysig stad hon bor i!

 

Hur gör du för att peppa igång veckan på bästa sätt?

– Kort och gott: med kaffe! Jag brukar åka till jobbet relativt tidigt varje morgon så att jag hinner göra min egen baristakaffe innan klockan slår åtta. Vi har en sådan där dyr och snitsig espressomaskin på jobbet som man får göra sin egen kaffe på. Utan min första kopp är jag helt oduglig.

 

Obligatoriskt varje morgon!

 

Åh, håller med till 100%! Vi säger att du hade en helt perfekt söndag igår, vad bestod den av då?

– Jag sover ut tills jag är helt utvilad, möter sedan upp mina vänner eller pojkvän på stan för att äta brunch. Där sitter vi länge, eftersom vi inte har några "måsten". Därefter följer lite strosande på stan och i affärerna, en perfekt dag hittar jag något snyggt klädesplagg. Jag hinner med en springtur i parken innan skymning och avrundar min söndag med Netflix i sängen innan jag går och lägger mig hyfsat tidigt.

 

Hennes matbilder = mums!

 

Du bor som sagt i Dublin, vad är största skillnaden mellan Irland och Sverige?

– Största skillnaden skulle jag säga är att man hittar på saker oftare, man blir mer spontan. När jag bodde i Sverige var livet väldigt inrutat och kändes lite mer begränsat, å andra sidan var jag student då och hade inte mycket till val. Men ens vardag är så mycket mer än att bara jobba, gymma, sova här.

 

 

Roligare vardag med andra ord, det låter så härligt! Vad saknar du mest med Sverige då?

– Bortsett från det självklara, det vill säga vänner och familj, saknar jag hur hög standarden är på allt. Sverige har ordentliga hus med ordentliga fönster som stänger ute kylan, samt ordentligt kök och badrum som funkar utan att man behöver tänka på det. I huset jag bor i nu måste man planera och slå på varmvattnet i förväg när man ska ta en dusch. Bara att kunna ta en spontandusch saknar jag.

Snygg stil har hon också, här bjussar hon på en hel del outfitinspiration!

 

Sådant som många av oss tar förgivet alltså... Men du, en viktig fråga: vilka tre livsmedel saknar man egentligen mest när man inte har det tillgängligt?

– Jag saknar semlor, det finns seriöst inte att köpa någonstans här! Också Lallersteds bearnaisesås och såklart LÖSGODIS!

 

Ja, varför är Sverige det enda land som har vettigt lösgodis?! Innan vi slutar Meg måste du berätta vad ser du fram emot allra mest just nu!

– I mitten av februari ska jag och killen till New York - det ser jag verkligen fram emot!

 

Det förstår jag det, en fantastisk stad! Tack för pratstunden, vi kommer såklart fortsätta följa ditt liv i bloggen!

 

Ni hittar hennes blogg här!

 

KANSKE VILL DU OCKSÅ LÄSA:

- Saker du antagligen känner igen om du bor ensam.

- De här humorbloggarna får du INTE missa!

- Intervju med en annan utlandssvensk!

- 9 faser du går igenom i jobbsökandet!

- 7 powerkvinnor att inspireras av!

Gilla
Visa fler kategorier