Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Våra experter tipsar: 8 Netflix-serier du inte får missa i vinter!

blogg.se 24/11
Tycker ni också att det ofta är samma serier som nämns i alla tipsinlägg? Det tycker vi! Därför har vi bett fyra av våra serietittande bloggare att dela med sig av några relativt okända favvisar på Netflix!

Ni kanske tror ni sett allt bra redan, men nej nej. Utbudet är större än ni tror!

Här är 8 serier du inte får missa, försökte få med något för alla smaker. 

Vinterkvällarna är räddade hörrni! 

 

De första två är från Felicia som har en fantastiskt film- och serieblogg.

 

1. You're the worst.

Serien följer två självupptagna personer som inte tror på kärlek men råkar trots detta ändå falla för varandra.

 

2. The get down.

Detta mästerverk till serie följer några ungdomar i Bronx i på slutet av 70-talet. Den berättar om hela uppkomsten till Hiphopen.

 

 

Sara med bloggen seriereflektioner (ni hör bara av namnet att hon vet vad hon pratar om) vill lyfta fram två icke engelskspråkiga serier så att vi ska våga vidga våra vyer!

 

3. Suburra.

Första helt italienska produktionen på Netflix. Ett gangsterdrama som utspelar sig i Rom, där maffian försöker köpa sin väg in i Vatikanen. Det här är en riktig nagelbitare som passar riktigt bra att krypa upp framför i höstmörkret. Om du gillade The Sopranos, Gomorra eller Narcos är Suburra ett givet val.

 

4. Grand Hotel.

Ett spanskt kostymdrama från 2011. Den är såå beroendeframkallande och innehåller det mesta man vill uppleva i en serie: intriger, romantik, humor och givetvis ett kriminalfall. Dessutom bjuds det på oslagbart foto!

 

 

Även Emelie med sin "kulturtisdag" varje vecka i bloggen ger två av sina favoriter. 

 

5. The returned - I den här serien händer de omöjliga: döda människor återuppstår. De är lika gamla som de var när de dog men för dem är det som ingen tid har gått och de förstår inte att de har varit döda en viss tid. Samtidigt börjar mystiska mord ske igen.

 

6. Las chicas del cable.

Året är 1928 och vi befinner oss i Madrid. Vi får följa fyra kvinnor som alla jobbar som telefonister för ett stort Spanskt företag. Serien belyser hur det är att var kvinna på tjugotalet i Spanien, hur en diskrimineras på grund av sin bakgrund.

 

 Här är Las chicas.

 

Som avslut måste även jag, Isa, få berätta om två av de bästa jag sett! Ever!! Såklart inom genren kriminalserier. De är inte precis okända men de måste faktiskt nämnas ändå ifall någon missat.

 

7. Blacklist.

Det verkar aldrig ta slut på avsnitt och man bara måste se vidare för det är så spännande. Den efterlysta brottslingen Raymond Reddington börjar samarbeta med FBI för att fånga personer som står med på hans Blacklist över de farligaste människorna på jorden. Självklart har han en tanke bakom alla fall, han är skarp den där Raymond.

 

8. Broadchurch.

Den utspelar sig i en liten by på engelska landsbyggden där en ung kille hittas mördad och lokalpolisen ska samarbeta med Londonpolisen för att lösa det. Låter kanske inte jättelockande av den beskrivningen men den är oförutsägbar med spännande twistar och sånt gillar väl alla?

 

Raymond Reddington <3

 

 

Sådärja, nu har ni fått något att sätta tänderna i! Kryp upp i soffan och mys på!

Gilla
Visa fler kategorier