Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Lär känna vår nya Everyday-bloggare Hannah!

Ida Q Karlsson 11/11
Hannah Almerud breder ut sina vingar och flyttar över till oss på blogg.se. Häng med på en intervju om normbrytande familjeliv och fantastiska citat från hennes underbara son Frank!

Härliga erfarenheter och goda råd om familjelivet.

En son som är gulligare än socker. 

Vi välkomnar vår nya Everyday-bloggare Hannah Almerud

  

 

Hej Hannah! Du har bloggat på mama ett tag, men nu ska du börja som Everyday-bloggare hos oss! Så kul!! Hur känns det? 

– Det känns jättespännande. Hos mama kände jag läsarna så väl att jag alltid visste ungefär hur jag skulle vinkla mina inlägg. Nu finns det, förutom mina läsare som hänger med mig från mama – förhoppningsvis ett nytt gäng att lära känna. Det känns som en nystart!  

 

Du är så välkommen till oss! Hur kommer det sig att du valde just blogg.se

– Jag vill känna mig fri i mitt bloggande men ändå ligga på en portal som gör min blogg lätt att hitta. Jag tycker att blogg.se har många bra listor och urval av blogginlägg. Dessutom har alla jag varit i kontakt med hittills varit så otroligt trevliga!

  

Hannah och supersöta sonen Frank!

 

För de som inte läst din blogg tidigare, kan du berätta lite vad den handlar om? 

– Det är alltid så svårt att beskriva en blogg som i mångt och mycket handlar om vardagsbetraktelser. Det känns som att försöka svara på vad ens liv handlar om. Men jag brukar beskriva den som en blogg om normbrytande familjeliv. Allt från att jag en gång i tiden gifte mig tidigt och blev bonusmorsa till fem kids, att jag sedan några år senare skilde mig och levde som singelmamma med min son boendes på halvtid, till att jag nu träffat min flickvän och alla tankar kring att inleda en ny relation med barn. Men det blir mycket annat också! Dråpligheter i vardagen, tankar om föräldraskap i allmänhet, lite vardagspepp blandat med en och annan lista.  

 

Tänk vad jobbigt att behöva vara ifrån det här charmtrollet på deltid!

 

Du delar verkligen med dig av allt i din blogg! Även vinterkräksjukan och aktiva val i din uppfostran. Är du inte rädd för att folk ska tycka och tänka kring hur du uppfostrar din son? 

– Skulle jag vara rädd för det tror jag det skulle bli en ganska tråkig blogg. Haha. Självklart har jag varit nervös ibland när jag klickat på ”publicera”-knappen. Men faktum är att jag mest får kärlek av mina läsare. Ibland uppstår diskussioner, men oftast väldigt sakligt – och det gör mig bara klokare. Det är ju roligt att tycka olika ibland! 

 

Så sant! Du nämner även att det är jobbigt att ”ge upp” halva tiden med din son. Men finns det något positivt med att ha delad vårdnad? 

– Jomen verkligen! Bloggen handlar nästan lika mycket om det skulle jag vilja påstå. Självklart är varje minut ifrån ens barn tuff. Men det ger också en otrolig möjlighet till andrum som är få småbarnsföräldrar förunnat. Jag har ju fått möjligheten att kombinera småbarnslivet med ett ganska aktivt socialt liv och yrkesliv. Man får vända det till något så positivt som möjligt. Dessutom vill jag tro att jag är en mer närvarande förälder nu, när vi väl ses, än jag var tidigare.

 

Hannah och nya kärleken Anna. 

 

Du skriver också om den nya kärleken för flickvännen Anna. Hur länge har ni träffats?  

– Vi har bara träffats i drygt fyra månader, så det är väldigt nytt och mysigt!

 

Var det kärlek vid första ögonkastet? 

– Det var det faktiskt. Vi klickade helt otroligt på första dejten och sedan dess har det varit vi, liksom. Jag känner mig så trygg med Anna. Det är en jättefin känsla! 

 

Barn är ju fantastiska på alla sätt och vis, och jag kan inte sluta le för mig själv när jag läser de gulliga och roliga citaten din son sagt. Har du något favoritcitat från honom som du kan förgylla vår dag med? 

– Haha, ja han är en riktig entertainer! Jag har många favoriter. Men en av dem är när vi åkte hiss i somras. Frank är nämligen otroligt artig, så mycket så det låter väldigt lillgammalt ibland. Den här gången hade vi ställt oss i hissen som var full av folk, vi stod tätt. Den typiska ”hisstämningen” uppstod – men det rörde inte Frank i ryggen. Han sökte aktivt upp ögonkontakt med en snubbe och sade högt ”vilket VÄDER vi har!”. Jag bröt ju typ ihop av skratt men killen blev så ställd att han inte ens svarade. Frank var mer begåvad än honom på kallprat, kan man säga. 

 

Han är ju bara fööööör söt!

 

Haha åh, han är ju för härlig! Vilka bloggar brukar du läsa? 

– Av bloggarna på blogg.se läser jag mest Lady Dahmer och Spiderchick. Jag läser också många av mamas bloggar, Knivlisa är en favorit. Och naturligtvis fnissar jag med i igenkänningen hos Hejhej vardag

 

Till sist: Kan du nämna tre saker som inte många vet om dig?

1. När jag var barn var jag väldigt handlingskraftig. Jag skrev till exempel till Göran Persson för att få hans namn på en protestlista mot att jag inte fick en hamster. 

2. Jag knarkar hemnet och vinägerchips. 

3. Mitt skratt får bebisar att börja gråta. Senast i helgen faktiskt...

 

Tack för att du ville berätta lite kort om dig själv och hoppas att du kommer trivas hos oss!

Här kan ni läsa mer om Hannah.

 

 

KANSKE GILLAR DU OCKSÅ: 

- 5 vardagshändelser småbarnsföräldrar känner igen. 

- Judiths sju bästa tips om att fotografera en bebis!

- De bästa barn- och ungdomsserierna på netflix just nu!

- 5 små saker som gör din vardag lyxigare. 

- Bästa presenterna till Fars dag!

Gilla
Visa fler kategorier