Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Årets familjebloggare - här är de sju kandidaterna!

Blogg.se 23/11
Nu är det dags för er att rösta i blogg.se-priset! Här får ni läsa korta intervjuer med de sju finalistera i kategorin "årets familjeblogg". Ni får bland annat veta varför ni ska rösta på just dem och vilka knasigheter barn säger ibland.

Som ni har röstat, väntat och längtat! 

Nu kan ni äntligen rösta på era favoriter i blogg.se-priset 2017!

För att klargöra var ni vill lägga er röst har vi gjort en intervju med varje finalist! 

 

Här är lista på finalisterna i ALLA kategorier

 

1. Rihab Garci (Rgc.nu)

Vad fick dig att börja blogga?

– Jag började blogga när jag precis hade gift mig och ville dokumentera mina första år som fru och även min matlagning som tidigare knappt existerat. Den blev ibland misslyckad, innehöll mycket tårar, skratt och en hel del korv!

 

Varför ska man rösta på dig?

– Jag gillar att blogga om små vardagssanningar, oftast med lite humor. Ingen är perfekt och jag delar gärna med mig av mina ups and downs, det finns helt enkelt lite av allt för alla.

 

Vilka är dina tre bästa, eller mest populära, inlägg?

– Tre inlägg med väldigt hög igenkänningsfaktor om stora glädjen i livet men även prövningar: när jag berättade att jag var gravid, inlägget om mitt missfall och när jag tog körkort.

 

Berätta en sak om dig som ingen vet!

– Jag är lite av en inredningsstalker och tycker att den bästa inspon inte fås från perfekta inredningsbilder utan när man snabbt kikar in genom folks fönster som man går förbi.

 

Sista frågan då: vad är det knäppaste något barn sagt till dig?

– Min äldsta, Selin 3,5, leker i sitt rum och tar leksaksbilen medan hon pratar i sin leksaks iPhone och säger: "Men gumman vänta, jag ska bara ta mitt kaffe och sen köra bilen" Jag kan ha varit lite kaffegalen medan jag behövde övningsköra mycket en period.

 

 

2. Pauline Hurtig (lillafrokenhurtig.blogg.se)

Vad fick dig att börja blogga?

– Jag startade bloggen lillafrokenhurtig 2010 för att kunna berätta och visa saker för släkt och vänner och för att själv kunna bläddra tillbaka och minnas.

 

Varför ska man rösta på dig då?

– Åh, det känns så himla kul bara att vara nominerad. Men det skulle vara så kul om ni ville rösta på mig eftersom jag lägger ner mycket tid och kärlek på bloggen!

 

Vilka är dina tre bästa, eller mest populära, inlägg?

När Theodor kom till världen

– Älskade barn

– Theodors rum

 

Berätta en sak om dig som ingen vet!

– Min idol när jag var liten var Magnus Samuelsson.

 

Vad är det knäppaste något barn sagt till dig?

– Åh jag träffar mycket barn i mitt yrke som danslärare. Det första jag kom att tänka på var när jag sa till eleverna att de skulle dansa som att de är kära. Då svarar en 5-årig elev "eller som att man äter choklad". Egentligen var det kanske helt rätt, haha.

 

 

3. Elin Engdahl (Elinsskriverier.se)

Vad fick dig att börja blogga?

– Jag har bloggat sen 2006 och det har alltid varit i syfte att dela med mig och att skriva om livet på ett ärligt och öppet sätt.

 

Varför ska man rösta på dig?

– Man får gärna rösta på mig om man vill stötta mig och visa att det finns ett behov av att läsa om en osminkad vardag ur en ensamstående mammas perspektiv.

 

Vilka är dina tre bästa, eller mest populära, inlägg?

Nivån är låg

– Sju sätt att tänka för ett härligare liv

– #Metoo

 

Berätta en sak om dig som ingen vet!

– Hmm, när jag pluggade fick jag ett stipendium att åka till New York för att skriva min C-uppsats. Där intervjuade jag bandet Home Video som haft sin musik med i olika tv-serier som O.C, Greys Anatomy och Gossip girl.

 

Vad är det knäppaste något barn sagt till dig?

– Åh, det roligaste som jag hört kom ur min brorsdotter Lovisas mun när jag och min dåvarande pojkvän spelade memory med henne. Hon var väl två, tre år. Hon sa något till min kille men han lyssnade inte och då fick han höra en arg Lovisa säga: Höj du dåligt ellejj? Hajj du inga öjon? Översättning: Hör du dåligt eller? Har du inga öron?.

 

 

4. Hannah Almerud (hannahalmerud.se)

Vad fick dig att börja blogga?

– Jag har faktiskt bara bloggat i ett år! Det började med att jag skrev en del krönikor om föräldraskap i allmänhet, men om skilsmässa och singelmorsaskap i synnerhet. Jag insåg att jag både renade själen lite av att skriva om det, och att jag samtidigt fick en oerhört fin respons. Det kändes som att det fanns fler singelmorsor därute som ville förenas på en plats. Därför startade jag bloggen, för att prata om det så länge varit tyst om. Familjen bortom normen. Sedan har det utvecklats på olika sätt under året som gått.

 

Varför ska man rösta på dig?

– Åh… var ska jag göra av all jante nu då?! Nämen, den här bloggen har betytt så oerhört mycket för mig. Jag har delat med mig av mitt innersta och jag hoppas såklart att det även gett mina läsare någonting. Ibland kanske ett igenkännande fniss, och ibland kanske någon tanke som hänger sig kvar. Jag skulle helt enkelt bli oerhört stolt och megaglad för varenda röst!

 

Vilka är dina tre bästa, eller mest populära, inlägg?

– Fick semestern ett olyckligt slut? Då är det här till dig 

– Franks självporträtt

– Min förlossningberättelse – Bland det sjukaste ni kommer att ha läst! Jag lovar. Min exman åkte in och akutopererade sig samtidigt som förlossningen startade… just sayin.

 

Berätta en sak om dig som ingen vet!

– Jag pratar ju inte gärna om att jag spelade oboe-stämman i en kyrkoorkester som tonåring... "Var hon Värmlands nördigaste tjej?" tänker du kanske nu, och det var jag. Men framförallt var jag orimligt kär i orkesterns trummis. Jag trodde jag var det i alla fall. Vi pratade ju inte om något annat än klassisk musik.

 

Vad är det knäppaste något barn sagt till dig?

– Hahaha. Måste jag VÄLJA?! Jag får höra så mycket underbart och roligt av Frank precis hela tiden. Om jag begränsar till typ senaste veckan så… häromdagen frågade Frank mig ”mamma, har du en bebis i magen?” Det var bara ostbricka i magen, hehe. Jag svarade därför ”Näääe, det har jag inte.” Frank som fortfarande höll hoppet uppe bara ”men ett litet husdjur kanske?” 

 

 

5. Liv Ringström (livringstrom.se)

Vad fick dig att börja blogga?

– Jag blev gravid som 15-åring och behövde en dagbok samtidigt som jag ville dela med mig av min resa. Sen har det fortsatt i familjespåret som ung mamma och bonusmamma.

 

Varför ska man rösta på dig?

– För att jag skulle bli jäklans glad men också för att jag har så mycket olika erfarenheter som jag tror kan hjälpa andra, så att få en liten knuff framåt och kanske synas mer skulle vara både kul och bra.

 

Vilka är dina tre bästa, eller mest populära, inlägg?

Jag tänker aldrig må dåligt över mitt utseende igen

Färga om barnvagnens tyg 

Jag trodde jag skulle stå gråtandes i sjukhuskorridoren 

 

Berätta en sak om dig som ingen vet!

– Jag har svårt att se saker slitas ut så jag har en askkopp jag köpte för säkert närmare 10 år sedan som står på en hylla och inte får användas, jag har handdukar jag köpte när jag flytta hemifrån typ men dom får inte användas förräns jag har rätt badrum – om ens då. Men det är faktiskt jobbigt att vara sån.

 

Vad är det knäppaste något barn sagt till dig?

– Knäppt och knäppt, min dotter sa till mig på engelska att hon skulle köpa lite smink till mig för jag var så mörk runt ögonen att jag skrämde iväg pojkar och flickor. Uppskattades verkligen av en trött mamma haha...

 

6. Robin Söderlund (pappablogg.com)

Inväntar svar! 

 

7. Amanda (megapixeln.se)

Inväntar svar!

 

Men gud så många fina och underbara familjebloggar! Hur ska man kunna välja?! Hääääär kan du rösta på din favorit!

Gilla
Visa fler kategorier