Skapa blogg Logga ut
Skaffa PRO Stil My Everyday Ruff Diamonds Foodie Bloggspaning Tjäna pengar på bloggen Få publicitet Kundtjänst

VI PRATAR SÖMNAD, KOLLEKTIVLIV OCH SKAPANDE MED VECKANS BLOGGARE!

Isa Bylund 17/07
Fredrikas blogg är den ultimata sömnadsbloggen där hon ger tips och idéer åt läsaren. Hon berättar också hur det egentligen var att bo i kollektiv och hennes gulliga katt gästbloggar då och då.

Denna vecka vill vi veta mer om Fredrika och hennes kreativa blogg. 

Förutom att lära oss mer om sömnad visar hon också upp skapelser av både henne själv och läsarna.  

Då och då får vi också följa med på hennes mysiga utflykter.

 

Hej Fredrika! Vi fastnade så för din härliga blogg och tycker absolut du ska vara veckans blogg denna vecka. För dem som inte läst den, vad man kan hitta i din blogg?

– På min blogg kan du läsa praktiskt taget allt om sömnad! Jag visar upp både det jag skapat själv men också tips på vad kreativa läsare kan göra. Mitt hjärta klappar lite extra för det som är gammalt och nött! Ibland slinker det även med en och annan frukostbild också.

 

Ja, det märks verkligen att du har ett stort intresse för att sy och skapa. Hur väcktes det ?

Till stor del tror jag att min farmor och mormor påverkar mig, de båda är otroligt duktiga hantverkare och har lärt mig många tekniker och inspirerat mig med sina tjusiga plagg från när de var unga. De har visat mig hur vackert det går att skapa med sina egna händer och har alltid uppmuntrat mig i mina projekt och försett mig med gamla mönster, tyger och garner.

 

 

Läs här hur du själv kan göra den vita omlott-toppen.

 

Aha, då har du alltså haft experthjälp hemifrån. Bortsett från det har du inte gått någon kurs eller så?

I höstas började jag på Stenebyskolan med inriktning textil och i höst påbörjar jag högskoleutbildningen där med inriktning Textil, kropp och rum. Sökrutan på Google är också flitigt använd och några basic sömnadsböcker jag har i bokhyllan.

 

Kan du inte visa oss det plagg du är mest nöjd med?

Oj, vad svårt! Oftast är jag mest nöjd med det som är nyast eftersom jag hela tiden utvecklas och lär mig nya saker. Det senaste jag blev klar med var mitt slutarbete i skolan där jag tryckte mitt egna tyg och sydde upp två fixarrockar.

 

Fredrikas slutarbete. Ser mer av hennes skapande här.

 

Åhå, riktigt tjusiga! Vi måste faktiskt prata om att du bott i ett kollektiv också, ert hus såg så gulligt ut. Men hur var det egentligen att bo sådär tätt inpå folk? Hur många var ni? Hade ni egna rum? Vi vill veta allt ;)

Ja, jag flyttade från kollektivet när mina studier började. Men det var absolut ett av mina toppboenden så jag berättar gärna lite om det ändå! Vi hyrde undervåningen i ett gammalt hus och hade eget kök, toalett och ingång och även egna rum Vi var fyra brudar plus en katt och jag älskade att det alltid fanns någon att äta nattmacka ihop med, sjunga powerballader med i köket, kolla på snyftfilm med under täcket och ha picknick med ute på gården.

 

En smygtitt på Fredrikas mysiga hem.

 

Det låter verkligen fint, men det måste funnits något beteende störde du dig lite på när de andra gjorde?

Oj, den här frågan var också svår eftersom det är så lätt att i efterhand försköna och bli nostalgisk kring allt så det känns som jag förträngt allt som var störigt hehe. Fast det var helt klart störigt när den som hade matvecka inte handlat… Eller när det var en själv som hade matvecka och skulle släpa hem all mat, det är så mycket tyngre än vad en tror!

 

Som en sista fråga, kan du berätta tre saker som vi inte vet om dig?

1. Den nuvarande lägenheten jag bor i är en gammal arbetarlänga från 30-talet och det sägs att det spökar i lägenheterna och under året har det hänt en rad underliga saker i min lägenhet….

2. För några år sedan var jag med i en revy där jag fick den stora äran att spela en kossa som gillar att mysa. Jag hade på mig en stor kodräkt med spenar och röda klackskor.

3. När jag är ute och går själv och kanske känner mig lite nere brukar jag slå igång Eye of the tiger i lurarna och så känner jag mig som en stenhård boxare i en cool rulle. Hett tips!

 

Tack för pratstunden Fredrika! Så roligt att få veta mer om detta. Här kan ni läsa hennes blogg!

 

KANSKE GILLAR DU OCKSÅ DETTA:

 

- Saker vi älskar med att bo själva!

- Tips för att göra ditt hem mer personligt. 

- Mardrömsscenarion på semestern som faktiskt slog in!

- Skapa mera! Bygg en odlingslåda av en lastpall.

- Lär dig mer om sticklingar!

Gilla
Visa fler kategorier