Skapa blogg Logga ut
Skaffa PRO Stil My Everyday Ruff Diamonds Foodie Bloggspaning Tjäna pengar på bloggen Få publicitet Kundtjänst

Konditorn: Jag är inte jätteförtjust i tårta och äter det väldigt sällan.

Isa Bylund 11/09
Sandra skapar tårtor som är riktiga konstverk! Vi vill ta reda på vilken som är hennes allra bästa tårta, vad hon skulle bjuda på vid en trerättersmiddag och vikten av att våga i livet.
Jag blir nöjd bara jag får till en schysst kladdkaka i köket.

Sandra har tagit bakandet några steg längre och gör tårtor som får alla att wow:a!

Jag tog ett snack med henne om sötsaker, matstyling och bröllop.

 

1. Hej Sandra! Så roligt att du börjat blogga igen här på blogg.se efter din bloggpaus, vad var det som lockade dig tillbaka?
– Jag gjorde uppehållet av tidsbrist. Började få allt fler redaktionella jobb och uppdrag för bland annat Hembakat och ELLE mat/vin. Jag märkte att jag då samlade på mig en hel del text och fina bilder som jag såklart ville dela med mig av och nu när barnen börjat på förskola har jag tid över igen.

 Ja, ni ser ju vad hon skapar!

 

2. Du har ju en grym bakblogg och gör verkligen otroliga tårtor! Kan du inte berätta hur du fick upp ögonen för just bakning och det här med bröllopstårtor?
– Jag har nog alltid tyckt om att pyssla med det hobbynivå men inte tänkt att jag skulle jobba med det. När jag kom in på Konditorutbildningen så tänkte jag ändå ge det en chans och jag blev fast i branschen. Under åren som gått gjort några tusen bröllopstårtor, släppt böcker, stylat reklam och arbetat redaktionellt. Tröttnar aldrig på sötsaker!

 

3. Hehe, nä vem gör det?! Kan inte du visa oss en bild på den tårta du är mest nöjd med?
– Det där är sjukt svårt för jag kan vara nöjd med så många olika delar av bakandet, men jag älskar bubbelgummaskin tårtan. Det är ju inte varje dag man får göra sådant. Annars älskar jag naked cakes och dripcakes lite extra just nu!

 

Man kan ju förstå att hon är nöjd med denna.

 

4. Om vi lämnar sötsaker och pratar mat istället! Tänk att du ska bjuda hem ett gäng vänner på trerätters, vad skulle stå på menyn?
– Det är viktigt för mig att råvarorna är säsongsbetonade och ekologiska. Jag är inne i en vegoperiod så gästerna skulle nog få någon grillad plockmat. Folk förväntar sig alltid någon överdådig efterrätt av mig, men jag älskar det som är enkelt som en kladdkaka, kanelbullar eller rabarberpaj.

 

Inte bara bakverk utan även mat dyker upp i bloggen ibland! 

 

5. Hade mer än gärna kommit på middag hos dig! Angående bröllop förresten, du är ju själv gift sedan sex år tillbaka. Jag spanade in några av bilderna, ser såå fint ut! Vill du beskriva er bröllopsdag i tre meningar?
– Det var den bästa dagen i våra liv, näst efter när barnen föddes. Det var regn och åska hela dagen med det gjorde inte så mycket, blev bara väldigt mysigt! Bröllopet var känslomässig berg- och dalbana där jag skrattade och grät om vartannat under hela dagen, väldigt nervöst och pirrigt.

 

Så fint! Vilken drömklänning!

 

6. Du verkar ju aldrig få slut på nya, kreativa idéer. Vad inspirerar dig, både i livet allmänt och i ditt yrke? 
– Det är konstant moodboardfixande i mitt huvud! Får inspiration av sociala medier, Pinterst och personer jag jobbar med. Företagsmässigt är mina föräldrar en stor inspiration gällande att våga! Våga ta beslut, göra något som ingen annan gör och utföra arbetet med stor ödmjukhet och känna att jag varje dag kan lära mig något nytt.

 

Sandra gör också tårtor som garanterat gör succé på barnkalas.

 

7. Det där med att våga är verkligen så viktigt, tack för påminnelsen! Innan vi slutar, vill du berätta tre saker som andra inte vet om dig? 

1. Jag är själv inte jätteförtjust i tårta och äter det väldigt sällan, har nog blivit avtrubbad efter att ha jobbat med det så pass länge.

2. Jag var 21 år när jag och min man gifte oss och jag gjorde inte bröllopstårtan själv som många kanske tror.

3. Jag trodde länge att jag skulle bli psykolog eller beteendevetare men så "fastnade" jag för bakningen och blev konditor istället. Väldigt stor skillnad på yrke!

 

Tack Sandra för att vi fick en pratstund med dig! Lycka till med blogg och bakande! Här kan ni läsa Sandras blogg!

 

FLER ARTIKLAR DU LÄR GILLA:

- Se detta alla lakritsälskare!

- Vill du börja tjäna pengar på bloggen? Läs då här!

- Intervju med en annan grym mat-/bakbloggare.

- Fyra anledningar till att börja med matlåda.

- Kvinnliga medieprofiler vi tokdiggar!

Gilla
Visa fler kategorier