Skapa blogg Logga ut
Skaffa PRO Stil My Everyday Ruff Diamonds Foodie Bloggspaning Tjäna pengar på bloggen Få publicitet Kundtjänst

Denise, 24 år, bloggar om livet som småbarnsförälder

Julia Texte 04/10

Denise berättar om hur det är att vara småbarnsförälder samt vilka fördomar man kan stöta på när man lever tillsammans med en partner av samma kön.

Denna vecka har vi utsett Bloggaren Denise till veckans blogg.

I hennes blogg får du läsa allt om familjelivet, inredningstips och om hennes fantastiska bröllop. 

 

Berätta, vem är Denise?

– Jag är för det mesta glad, väldigt öppensinnad och tokig i barn. Trivs med livet, gör det jag själv känner för och är alltid ärlig.

 

Vad kan man läsa om i din blogg?

– I min blogg kan man läsa om mitt liv ihop med min fru och dotter. Det är mycket vardagsinlägg och shopping men det dyker upp inredningstips och inspiration lite då och då.

 

Du lever ihop med din fru Therese och er dotter Kaylie. Hur var graviditeten och tiden efter?

– Graviditeten var underbar, precis så som den ska vara, fram till vecka 31. Då de stannade av förlossningen och jag hade efter det värkar var tredje minut, dygnet runt, fram till vecka 38 då de satte igång mig. Tiden efteråt var väldigt tumultartad.

– Min förlossning var inte alls som varken jag eller Therese hade tänkt oss så vi båda fick förlossningsdepression. Min förlossningsdepression höll i sig väldigt länge och sen tre månader tillbaka känner jag mig frisk och är den mamma jag velat vara från början.

 

Här kan ni läsa min förlossningsberättelse

Här kan ni läsa Therese förlossningsberättelse

 

Hur är livet som småbarnsförälder idag?

– Åh, det är underbart. Det är verkligen det. Kaylie är nu 14 månader och är i en så rolig period där det händer väldigt mycket. Jag trivs väldigt mycket med att vara småbarnsförälder.

 

Hur länge har du och din fru varit gifta nu?

– I juli har vi varit gifta i två år men det känns som vi varit gifta i tjugo år, haha.

 

 

Vem friade till vem?

– Therese friade till mig. Vi var på en liten festival i Västerås, hon köpte spontant två ringar på marknaden och friade mitt på gatan bland allt folk. Glömmer aldrig hur hon sen lyfte upp mig och snurrade runt mig, det var precis som i en film. Vi bytte såklart ut ringarna efteråt och hon friade då ännu en gång.

 

Hur såg bröllopet ut?

– Vi gifte oss i Västerås domkyrka, släkt och vänner var där. Jag höll bokstavligt talat på att svimma när klockorna ringde, Therese fick lov att lugna mig under tiden vi gick fram till altaret. Det ska ju egentligen gå ganska sakta att ta sig fram till altaret men jag nästan sprang fram, haha.

– Vi hade hyrt en stor lokal en bit bort där vi bjöd på både mat, dryck och tårta. Under tiden vi fikade visade vi ett bildspel där den sista bilden var en bild på mig, Therese och små bebisskor som berättade att vi väntade barn. Det var en underbar dag, jag blir rörd bara jag tänker på den.

 

 

Upplever ni fördomar mot er familjekonstellation?

– Nej, faktiskt inte. Det är 2016 och människor börjar äntligen acceptera att det inte var som för flera år sen. Jag har aldrig under mitt vuxna liv varit med om någon fördom, förutom en när vi precis hade flyttat ihop.

– Det kom några tjejer, de var ganska unga, som såg oss tillsammans. De både slog och spottade på våran balkong, tyckte synd om barnet som vi var barnvakt åt som hade två mammor. Det slutade med att vi ringde polisen då de inte ville sluta slå på balkongen.

 

Vilka är de vanligaste sakerna ni får höra?

– Hahaha, den vanligaste frågan är hur två tjejer har sex. Annars får vi ofta höra om vi upplever att människor har fördomar.

 

Och vad är det mest puckade någon har sagt eller skrivit till er?

– Sedan vi fick barn har några få kommenterat på bloggen, flertal gånger, om att Therese aldrig någonsin kommer vara en mamma samt att Kaylie har en pappa. Kaylie har INGEN pappa, hon har en donator vilket vi alltid kommer vara öppna med att tala om, för henne och för andra.

 

Bästa tipset till andra familjer som stöter på fördomar?

– Åh, bara skaka av all negativitet, alla fördomar handlar om okunskap. Ingen ska någonsin få dig att känna dig annorlunda, konstig eller liknande.

 

Vad skulle du vilja hälsa till de som har fördomar?

– Fuck you! Du är okunnig och behöver bli mer öppensinnad!

 

 

Berätta tre saker om dig som inget vet:

– Jag kisar med mitt vänstra öga när jag tänker eller funderar.

– Jag blir aldrig riktigt nöjd, även om jag har det jag vill och bett om är jag ändå inte nöjd.

– Hm, jag röker i smyg för min fru, haha- förlåt älskling.

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR:

  • Skillnaden var att jag föll för tjejer
  • Paret blev misshandlade - för att de kysstes
  • Vår dotter har två mammor

 

Gilla
Visa fler kategorier