Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Denise, 24 år: Vår dotter har två mammor – och mår otroligt bra med det 

Matilda Danielsson 02/10
Denise berättade på sociala medier att hennes dotter kallade en av sina två mammor för "pappa". Då fick hon kommentaren att dottern lever i misär för att hon inte har en pappa.

Att en familj består av en mamma, pappa och barn – tar alltför många för givet.

I Kaylies liv finns i stället två mammor.

– Att någon ska behöva kommentera kring det känns så himla tråkigt, skriver Denise.   

 

 

DeniseJag publicerade ett inlägg på Facebook och snapchat, samt skrev en text på instagram, där Kaylie mitt upp i en lek kallade mig för pappa. Hon har de senaste dagarna sagt pappa till väldigt mycket. Vi har hört henne säga "pappa hej, pappa" och vi har inte alls tänkt att det varit något konstigt med det. Pappa är ett ganska enkelt ord och just nu kommer alla möjliga sorters ord. Frågar vi vart mamma är så pekar hon på både mig och Therese och hon är väl medveten om att hon har två mammor.

 



MEN så klart fick jag en kommentar på bloggen (det enda stället en kan vara anonym) där någon skrev om hur hon levde i misär för att Kaylie lever med två mammor och vill visa oss att hon behöver sin pappa.  

 


Dottern Kaylie med mamma Therese.  



Det här är ju faktum: Kaylie har ingen pappa, mer än så behöver jag egentligen inte skriva. Hon har två mammor och mår otroligt bra med det. Vi låter henne säga pappa om hon vill, vi försöker inte dölja ordet pappa eller definitionen av pappa, däremot säger vi öppet att hon har två mammor och en donator- för så är ju fallet. 

 


Att någon ska behöva kommentera kring det känns så himla tråkigt. Att inte människor kan inse att världen kommit så mycket längre än så, vi lever inte som för 80 år sedan. Till och med Therese och mina morföräldrar förstår och accepterar, då tycker jag någonstans att andra också bör acceptera det. Jag kräver inte att alla ska förstå - för det kommer alltid finnas de som inte förstår och det är jag okej med, MEN acceptans är så viktigt oavsett vad det handlar om.

 

Jag är glad att andra människor vågar stå för deras åsikter men någonstans inom sig tycker jag ändå att en kanske borde reflektera över vad man säger, hur en gör och hur en vill bli behandlad av andra.

 

Förståelse kan jag aldrig kräva men acceptans är ett måste!

 

Jag vet inte om förbannad är rätt känsla men skulle ljuga om jag sa att jag inte blir upprörd över det en del människor väljer att säga eller göra!

 



Kaylie har två mammor, punkt slut.    

 

 

/Denise





Texten publicerades först på Denises blogg.  

 

Håller du med Denise om att detta bör vara mer accepterat?
 

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:
Gilla
Visa fler kategorier