Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Maria, 24: Det är inte konstigt om ungdomar får dålig självkänsla av Snapchat-filter

Matilda Danielsson 19/10
Appen Snapchat har blivit mycket populärt på senaste tiden. För ett tag sedan lanserade de filter där man ser "snyggare ut", någonting som Maria är skeptisk till.

Snapchats snygg-filter i all ära.

Men när man sedan ser sig själv i framkameran på mobilen utan det här filtret, vad händer med självkänslan då?

Maria tror att många unga mår dåligt på grund av detta.

 

Maria: Det är inte konstigt om ungdomar får dålig självkänsla när de ständigt ser alla de här filtren som gör ansiktet smalare, läpparna fylligare, ögonen stora och glittrande och hyn len. Plötsligt duger man inte som man är längre, utan måste filtreras ett varv innan man är redo för att möta internet. Man ska snyggas upp och slimmas till så att man nästan liknar en docka. 

 

Ni vet när man går in på Snapchat, testar ett nytt filter och bara "wooow".

 

När man klickar bort filtren och ser sitt oförskönade verkliga ansikte på skärmen dyker genast de där elaka tankarna om att man inte duger som man är upp i ens hjärna. För mig går det rätt snabbt att skaka bort de elaka tankarna. Men jag är tjugofyra år och ser inte längre någon poäng i att ens fundera på om jag skulle bli snyggare med hjälp en läppförstoring eller näsoperation.

Visst har jag fortfarande svackor i självkänslan, men jag har accepterat att det är så här jag ser ut - utan filter. Och jag duger precis så som jag är.

 

Sedan klickar man bort filtret och möts av verkligheten som plötsligt känns både trist och ful.


Jag kan ändå inte låta bli att fundera vad de här filtren gör med alla femtonåriga tjejers självkänsla. Jag inser ju vad de hade gjort med min självkänsla för nio år sedan...

 

/Maria

 

Texten publicerades först på Marias blogg.

 

 

Vad tycker du om Snapchats "snygg-filter"?
 

 

 

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR:

Gilla
Visa fler kategorier