Skapa blogg

Följ oss även på

Gilla på Facebook
Nyhetsbrev
traningshets
"Jag har alltid satt mitt värde i träning. Och det är jättehemskt. Till er som vill pusha mig och ge mig komplimanger när jag tränar, istället för att säga att jag blir "finare" så säg att jag är fin. "

"I perioder har jag tränat fyra timmar om dagen och levt på i princip ingenting"

Träning & hälsa

Felicia har haft det väldigt svårt att hitta balans när det kommer till att vara hälsosam.

I perioder har hon tränat fyra timmar om dagen och levt på i princip ingenting.

Eller legat på soffan hela dagen och levt på cola och choklad...

 

 

Felicia: Inget av dessa två alternativ är hälsosamt, men när det kommer till hårdträning och ett galet underskott av energi – så tror man att man är jätteduktig. Att det är jättebra. Man ser hur kroppen går ihop sig och man känner sig lättare och alertare. Man känner sig mer accepterad i samhället, för att man passar in mer i någon påhittad mall. Och man är ju faktiskt duktig på något: Att träna.

 

Jag ska vara helt ärlig och säga som det är: Jag vill köra fyra timmars träningspass om dagen idag. Imorgon. Nästa dag. Varje dag. För all framtid. Jag är garanterat träningsberoende och när jag väl är inne i det finns det ingen gräns.

 

Jag struntar i om jag har simmat två timmar och varit på gymmet en timma. Jag skall ändå in på spinnigpasset och inte kan man äta heller. För min mage är så ovan mat. Jag har egentligen aldrig varit en ätare, utan får kramper varje gång jag äter oavsett vad de än är. När jag tränar blir det ännu värre, jag rent ut sagt spyr upp det för att magen inte kan hantera det. Jättehemskt verkligen.

 

Och så kommer människor och säger "Gud vad hälsosam du ser ut", "hur har du gjort", "vad fin du är" och "vad duktig du är". Då låter man sig själv defineras med dessa ord. Jag är fin för att jag tränar.

Jag är duktig för att jag tränar. Jag är imponerande för att jag tränar. Folk inspireras, de börjar träna själva tack vare att jag motiverar dem.

 

Men så slår det mig: Är det verkligen så man mår bra? För mig som lider av ständig smärta i muskler, leder och bindväven. Är det verkligen bra för min kropp att utsätta den för all dess slitning? Endast för att känna att man duger, att man blir någon och att man är värd något. Jag har alltid satt mitt värde i träning. Tränar jag så är jag värd något, tränar jag inte så är jag inte värd någonting. Och det är jättehemskt.


Det är inte alls hälsosamt. Det är inte hälsosamt att aldrig kunna unna sig något gott, att aldrig kunna ha en vilodag, att få panikångestattacker av att man är för sjuk för att kunna träna. Det är inte hälsosamt att sätta sitt värde i prestation och att få ångest när man inte kan följa det.Jag tycker verkligen att det är jättejobbigt att skriva det här. Jag har aldrig vågat erkänna för mig själv att det faktiskt kan vara skadligt att köra på så hårt, eftersom att jag har mått så otroligt bra utav att göra det. Men jag har gjort det för mycket utan att ha ett "bra mål" med att göra det. Ett bra mål är att vara hälsosam.Till er som vill pusha mig och ge mig komplimanger när jag tränar, istället för att säga att jag blir "finare" så säg att jag är fin. Istället för att säga "vad snygg du har blivit" så säg "vad snygg du är".

Det är jättefint att ge komplimanger, jag älskar att både ge och få. Men det är viktigt att det kommer ut som något bra och inte som något skadligt.

 

/ Felicia

Här kan du läsa hela blogginlägget

 

DU KANSKE ÄVEN GILLAR:
  • Julia: Sluta fikahetsa, låt mig själv får bestämma om jag ska äta en bulle
  • Lista: 5 tips till bättre mental hälsa
  • Felicia tipsar: Så får du drömkroppen
  • Elin: Jag är smalfet – inte fysiskt utan psykiskt
Vill du hitta fler bloggar? På bloggspaning.se finns en mängd roliga, intressanta och tokiga bloggar för alla smaker!

test

av Sriwanna jhkhjkhjkhkj

Herobility

av Linda Blom - Mamma till Selma & Colin I samarbete med Herobility.Just nu får ni som läsare en exklusiv rabattkod som ger 20% rabatt på ...

En dag i Malmö

av Spiderchick Det blev en heldag i Malmö! Vi startade redan klockan 07:30 i Västra Hamnen för att se inspelningen ...

MARINA & VITA DETALJER

av ANNAWII Inlägget innehåller annonslänkar Klänning* | Väska* | Lillans klänning är ärvd och från Kappahl ...

Tip of the day - Fin kappa

av Therez.se * Inlägget är en annons/reklam för Halens.se * | Innehåller annonslänkar Måste bara tipsa er om ...

Pionerna blommar

av Colorelle modeblogg Nu blommor pionerna i vår trädgård och även i mammas. Hon har fler än oss så det här fånget fick ...

Rabarbercheesecake utan ugn

av Mariasbakglädje Det var väldigt länge sedan jag bakade en cheesecake. Jag föredrar dessa "no ...

Vi ska bli fyra ♥

av Malins Blogg | Personlig tränare Hej älskade bloggisar!   Nu bryter jag över en månads bloggtystnad med ett stort HEJ och världens ...

Bildredigering, vill ni lära er?

av Happy Days Det fanns så många bilder från midsommarafton som jag blev lite extra kär i. Som jag blev sugen att ...

SWEETS & SOUTH

av alexandrastyle.se Igår startade jag upp showroomet i Göteborg med mysig kund och magisk kollektion (InWear). Sen ...

Nordmaling-Bäcknäset-Havet

av lannerskoksblandning.se En bild jag tog ikväll vid 23.00-tiden, detta är våran nya utsikt från vårt hem och vi trivs med ...

GLAD SOMMAR!

av DENIZE Ja, Glad Sommar säger jag nu.  Inte bara har Midsommar-helgen passerat, men barnen har även hunnit ...

SÖNDAGSLISTAN.

av Anna Kubel När jag är hemma bor jag i princip i min nya  kimono från Lou & Friends, inte bara galet fin ...

Kärleksdessert

av En nypa socker © Foto: Hanna Björkstedt, Recept & Styling, Sandra Boart, En nypa ...