Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Matilda: Jag kan bli ledsen när jag ser på Instagram att mina vänner äter middag tillsammans

blogg.se 17/06
Matilda Berlin: "Som när någon har födelsedagsfest och man inte blivit bjuden. Alla kan inte alltid bli inbjudna, men usch vad man känner sig liten och oomtyckt de gånger man inte är med."

Visst, det är kul att scrolla runt på Instagram.

Men ibland kan sociala medier få en att känna sig... ensam och utanför. 

– Jag kan bli ledsen av att se en bild på hur mina vänner äter middag tillsammans medan jag sitter hemma i mjukisbrallor i soffan och har inte fått frågan om att vara med, skriver bloggaren Matilda Berlin. 

 

 

 

Matilda Berlin:

Jag räknas nog till kategorin av människor som är mobilberoende.

Instagram kollar jag minst 20 gånger om dagen, likaså Facebook och Bloglovin'.

Så fort jag har tråkigt eller bara jag får en minut över plockar jag fram mobilen och rutinmässigt kollar igenom vad som hänt och inte hänt. Jag kan ligga i timmar och scrolla igenom Instagrams discover sida. Timmar som jag kunnat använda till betydligt bättre saker. Däremot så kan det emellanåt också vara ett väldigt lätt sätt att slappna av på, så det är inte bara negativt.

 

Men! Har ni tänkt på hur mycket det faktiskt påverkar oss och hur dåligt det kan få oss att må??

 


Jag vet själv hur utanför jag kan känna mig och hur ledsen jag kan bli av att se en bild på hur mina vänner äter middag tillsammans medan jag sitter hemma i mjukisbrallor i soffan och har inte fått frågan om att vara med.

Eller när någon har födelsedagsfest och man inte blivit bjuden. Alla kan inte alltid bli inbjudna, men usch vad man känner sig liten och oomtyckt de gånger man inte är med.


För att sen inte tala om träning, kost och hälsaaspekten på det hela. Jag tycker personligen att sociala medier kan vara helt fantastiska till att hitta motivation och inspiration, men det är så enkelt att det leder till onda banor.

Någon lägger upp en bild på att "nu har de minsann varit ute och sprungit milen" då kan du inte vara sämre utan milen är vad som gäller.

Trots att du redan tränat idag.

 

 

Eller det precis motsatta.

Du är egentligen vare sig godissugen eller hungrig men så ser man bilden på trippel-chokladkakan-fylld-med-oreo-och-nutella, vilken du bara måste testa.

Och vips har du tryckt i dig 3000 kalorier (okej, kanske en liiiiten överdrift) som du egentligen inte alls behövde eller ens var sugen på. 



Alla visar upp de bra sidorna av sitt liv, för vem skulle lajka en bild på min smutstvätt? Alla lägger upp bilder på när det händer något, när de är extra snygga eller äter något extra gott. Det är verkligen inte konstigt att, framför allt unga tjejer, strävar efter saker de inte har. 



Jag älskar sociala medier, men det gäller att komma ihåg att allas liv inte ser ut så hela tiden. Alla har vi våra dåliga dagar.

Och bara för att du sitter i soffan istället för att åka utomlands, vina med tjejerna eller äta årets kladdkaka – så är ditt liv rätt så jäkla fantastiskt och minst lika bra som alla andras.


/ Matilda Berlin

 

Här hittar du Matildas blogg!

 

Håller du med?
 



DU KANSKE ÄVEN GILLAR: 

Gilla
Visa fler kategorier