Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Smarriga hälsotårtan – med blåbär och citron

blogg.se 24/04
Är det dags för kalas? Då borde du testa denna sockerfria tårta med blåbär och citron. Inget vitt socker, inget mjöl och perfekt för dig som gillar raw food.

Tårta som är sockerfri, hälsosam och supergod! 

Låter kanske omöjligt? 

Inte alls – här är receptet på den nyttiga blåbärs- och citrontårtan.

 

Annica, Inspirami, tipsar om ett fantastiskt recept på en raw food-tårta utan vitt socker. Där hon använder bland annat dadlar och frysta bananer som sötning. Tårtan passar utmärkt till kalaset och till dig som vill ha mindre av det raffinerade sockret. 

 

Gör så här

Botten:

Blötlägg nötterna i lite ljummet vatten i cirka 10 minuter. Lägg även dadlarna i ljummet vatten en stund. Smält kokosoljan lite så att den är flytande.
Lägg samtliga ingredienser till botten i en matberedare. Mixa ihop till en smet, tillsätt eventuellt lite av vattnet till önskad konsistens.
Tryck ut i en form med lös avtagbar botten. Ställ in i frysen. 
 

Fyllning 1: 

Lägg dadlarna i ljummet vatten en stund och mosa dem sedan. Skopa ur det tjocka gräddlagret från de kylskåpskalla burkarna med kokosmjölk och tillsätt dadlarna och vaniljpulvret. Vispa tills grädden är luftig.
Mixa bananen och rör ner.
Tillsätt saften och skalen från citronerna. Rör om.
Häll på hälften av fyllningen över botten och spara resterande hälft till nästa fyllning. Ställ i frysen i 30 min. 
 

Fyllning 2: 

Lägg dadlarna i ljummet vatten en stund. Tina blåbären och mosa blåbären och dadlarna innan du blandar ihop dem med resterande halvan av fyllning 1.
Smaka av i fall du behöver mer sötning. Häll på fyllningen i formen, jämna ut kanterna och ställ in tårtan i frysen i minst 3 timmar. Tina tårtan i 45-60 min innan serveringen. Toppa med kokos och dekorera om du vill. 

Hur gott låter inte detta!

 

Orginalreceptet hittar ni här

 

 

 

Du kanske även gillar: 

 

Gilla
Visa fler kategorier