Anna Wii började blogga 2005 och nu fyller hennes digitala dagbok tvåsiffrigt.

Grattis Anna - nu fyller bloggen 10 år!

Publicerad 07 maj 2015, 09:00
Mode & skönhet

Umeåtjejen som är känd för sina slokiga hattar, stora glamsolglasögon, skyhöga klackar och klanderfria boho-stil.
Ja, precis hon. Anna Wii.
Denna sköning har nu bloggat i hela tio år, så vi ville ta ett snack med kvinnan bakom bloggen. 

 

Wow Anna. Du har bloggat i tio år, hur känns det?

– Det känns smått absurt, jag kan inte riktigt greppa att det är hela 10 år sedan jag startade bloggen. Det känns snarare som fem, men ju äldre en blir desto snabbare går tiden!

 

Minns du dagen som du startade din blogg?

– Jag minns inte den exakta dagen men jag minns den perioden. Jag tyckte det var så häftigt att få starta min alldeles egna blogg där jag kunde dela med mig till omvärlden och eftersom bloggvärlden var så otroligt liten på den tiden fick jag hyfsat många läsare ganska snabbt vilket nästan blev överväldigande för mig.

 

Vad fick dig att börja blogga?

– Jag var sjukskriven på grund av min anorexia under den tiden så när jag fick upp ögonen för bloggar via Ebba Von Sydows blogg på Expressen kände jag att det kunde vara min ventil ut. Jag var väldigt ensam eftersom jag mest gick hemma så i min blogg fick jag en röst ut till världen där jag kunde skriva om allt i från min smärta och sjukdom till mer ytliga saker som kläder, shopping och mode. Det blev som en dagbok och jag tror att det var bra för mig eftersom jag hade otroligt svårt att prata om mina känslor, då kunde mina nära och kära i stället läsa om hur jag mådde och på så vis förstå mig bättre.

 

Hur har din blogg förändrats från början och nu?

– I dagsläget är min blogg mycket proffsigare och jag har mer fokus på mina intressen, resa, mode, styling och inredning, snarare än på mig som person. Men jag försöker ändå att vara personlig och dela med mig för jag vet att många av mina trogna läsare bryr sig om mig på riktigt och de känns som trogna vänner. Dock lämnar jag inte ut mig själv på samma sätt som förr eftersom jag tack vare år av terapi lärt mig att kommunicera med mina närmaste. Behovet av att skriva om exakt allt som pågår inuti mig har alltså minskat medan behovet av att få dela med mig av min kreativitet ökat eftersom jag i dag arbetar och vill ha ett andningshål där jag kan fokusera på mina intressen.

 

Vad är den stora skillnaden att blogga då jämfört med nu?

– Det är som dag och natt. I dag är bloggvärlden en industri medan den såg helt annorlunda ut när jag började. Då var bloggare inga att räkna med och vi hade absolut inte den makt vi faktiskt har i dag. Det är både på gott och ont för jag tror att det var en ärligare bransch då, samtidigt som jag tycker att många av oss bloggare gör ett väldigt bra jobb så vi förtjänar absolut erkännande och att få betalt för det vi gör. Själv arbetar jag hela tiden för att ha en bra balans mellan då och nu eftersom jag inte vill ta bort den personliga delen helt ur bloggen. Det är ju personen bakom bloggen som gör den intressant och blir bloggen för kommersiell och proffsig försvinner ofta charmen.

 

Vilka är dina mest populära blogginlägg?

– Mina personliga inlägg är de som mina läsare gillar mest. När jag delar mina tankar, känslor och mörker. Det känns väldigt skönt för jag vet att mina läsare alltid finns där för mig när jag har det tufft och därför känns det okej att även skriva om mina dalar som faktiskt varit ganska många de senaste åren. Jag har verkligen världens bästa läsare som vill mig väl och det är jag väldigt tacksam över!

 

Vad är det roligaste under din bloggresa?

– Det roligaste och bästa är att jag lärt känna så många nya människor och tre av mina bästa vänner: Therez, Emma och Sandra, har jag faktiskt lärt känna via min blogg. Sedan ligger så klart alla resor jag fått möjlighet att göra även de på topp tre och då särskilt språkresan till Chicago som jag fick göra i samarbete med EF för ett par år sedan. Det var en så spännande, lärorik och rolig resa som jag aldrig kommer att glömma!

 

Hur tror du att ditt liv skulle se annorlunda ut om du inte hade börjat blogga?

– Jag hade nog haft betydligt mer tid till annat så jag hade kanske varit proffs på något. Jag har lagt ner 2-5 timmar om dagen i 10 år på min blogg så det blir ju över 10 000 timmar och det sägs väl att man blir proffs på en sak efter 10 000 timmar? I dag är jag bloggproffs, kanske hade jag varit författare, kock eller något annat kreativt om jag lagt den tiden på något annat. Ha, ha.

 

DU HITTAR ANNA WIIS BLOGG HÄR