Emma ger fototipsar, berättar att hon ibland är väldigt blyg och att hon ofta får cravings efter vattenmelon, popcorn och apelsinjuice.

Veckans blogg: Emma

Publicerad 03 mar 2015, 17:08
Foto & illustration

Denna vecka är nyblivna 22-åringen Emma Grann Veckans blogg. Hon bor ihop med härliga kombon (kompis-sambo) Stina i en liten två i Stockholm.


Halloj hej Emma. Berätta: Vad hittar man på din blogg?
– Bilder! Jag låter bilderna tala det stora språket på min blogg och lägger till lite text under om jag känner att det behövs. Jag delar med mig av min vardag då jag pluggar till Kommersiell Fotograf på Fotoskolan STHLM och jobbar extra som frilansfotograf på sidan av. Plus alla mina egna fotoprojekt. 


Du tar verkligen fantastiskta bilder, vad är ditt bästa knep?
– Åh, men tack! Mitt bästa knep är att 1; Lära sig att fotografera manuellt, alltså inga automatiska inställningar! Själv gick jag en liten kurs där vi fick lära oss grunderna under ett tillfälle. Mitt andra bästa knep är att ha med sig kameran överallt och öva, öva, öva! Själv tar jag väldigt väldigt sällan mobilbilder som jag lägger upp på bloggen. Det kan ha hänt högst 2-3 gånger. Min "lilla" Nikon D600 hänger med mig nästan vart jag än går, och går jag ingenstans så knäpper jag av ett par bilder hemma. I dag hade jag med min kameran till mitt butiksjobb, ifall det skulle hända något kul liksom!

 

Fler bilder från denna fotografering hittar du här


När blev du intresserad av fotografi?
– När jag var tio år fick jag min första egna kamera i julklapp, det var en analog kamera och jag kommer ihåg att jag fick be mamma och pappa om ny film till den nästan hela tiden, haha! Det kan inte ha varit billigt för dem men de fortsatte att ge mig film och idag är jag ju väldigt glad för det!


Vilket är ditt favoritkort?
– Det är ganska roligt faktiskt, för jag tar så himla mycket färgglada bilder och jag älskar solnedgångar och motljus, jag har till och med blivit lite tårögd av en vacker solnedgång en gång. MEN min favoritbild som jag tagit är faktiskt svartvit. Den föreställer min bror och är tagen för ett par år sedan på en liten ödslig väg i den lilla staden Fjärås på västkusten där jag kommer ifrån.


Vad tycker du är roligaste att fotografera?
– Solen hamnar ofta i mina bilder eftersom att jag älskar motljus (och jag älskar solen) men framför allt fotograferar jag helst av allt människor. Jag älskar att fånga de där härliga ögonblicken och känslorna!

Missa inte dessa inlägg: 


Vem är din dröm att fotografera?
– Oj, vilken svår fråga! Jag tror inte att jag haft en sån exakt dröm. Om jag i stället får vända på det: Vem  är din dröm att fotografera SOM? Då kan jag säga att det är min dröm att bli lika cool och självsäker som fotograf som till exempel Annie Leibovitz och Sally Mann. Sedan skulle det vara fantastiskt att kunna ta motljusbilder som Emelie Ohlsson och kunna fånga det vackra i små ting som Anton Stenander gör så otroligt bra.


Berätta tre saker om dig själv som de flesta inte vet.
– Jag är väldigt blyg till en början och har svårt för att komma in och vara mig själv i nya grupper.
– Jag får ofta cravings på vattenmelon, popcorn och apelsinjuice. Men inte samtidigt, ha ha. 
– Jag glömde vad jag skulle säga som tredje sak för jag gick och poppade en påse popcorn.

 

Tack och bock Emma!
Om du tycker om Emmas blogg så kanske du även gillar dessa Photoab. Läs intervju med henne här