Wienersemlar och minisemla. 

9 smarriga semmelrecept

Publicerad 30 jan 2015, 16:17
Mat & dryck
Semmelwrapen tog Sverige med storm. Vi har samlat ihop några härliga recept som har vår marsipaniga gräddbakelse i fokus. Det är allt från den lillelille temlan (som en viss detektiv brukade säga) till en kreativ cupcake. 
 

1. Semla med en marsantwist, nämligen marsangrädde. Det är i den härliga bloggen Made by Mary som vi stiftade bekantskap med denna smarrighet. Receptet hittar du här
 

2. Många anser att det kan vara trevligt med en liten mindre variant på detta gigantiska bakverk som innehåller en veckoranson av kalorier. Eller nja, kanske inte riktigt, men en lite mindre semla är ju aldrig helt fel. Det minskar säkerligen drällrisken som är överhängande stor när man har en fullsize semla. Elins recept hittar du här
 

3. Sedan har vi semmelwrapen som startade denna hysteri. Vill du prova på detta omtalade bakverk så kan du göra dem hemma. Herr Havreflarn visar hur du gör här
 

4. Erica tar semmeltrenden ett steg längre. Det är inte längre en klassisk bulle, inte en minibulle, inte en wrap – utan en semmelcupcake. Serveras i fin kopp, imponerande fint. 
 

5. Vad händer när man tar två populära bakverk och smashar ihop dem? Jo, men det blir ju självklart semmelkladdkaka som Sweet and Simple har bloggat om. Det låter precis så där perfekt gojsigt och mumsigt som man vill ha det. Slurp. 
 

6. Sist, men inte minst presenterar vi Wienersemlor á la Bli min jäst. De ser ju farligt spröda och härliga ut. Pernilla (Bli min jäst) anser att dessa är godare än originalet. Detta måste ju provas. 
 

7. Hemma hos Kikan visar hur du gör dessa supersöta semmelpops. För allt på pinne blir ju alltid lite godare. 
 

8. Ah, Nutella. Denna multifunktionella kräm som passar till nästintill allt. Självklart ska man kombinera denna gudomligt goda kräm med en klassisk semla. Mikaela visar hur du gör Nutellasemla.
 

9. Och så kom munksemlan. Mumsigt värre. Sugarcoated berättar hur du kirrar munkbiffen med smarrig grädde och mandelmassa.