Hon fyller snart 30 år, är extremt höjdrädd och vågar knappt stå på föräldrarnas balkong för att hon tror att den ska gå sönder.

Veckans Blogg: Sriwanna

Publicerad 23 feb 2015, 16:20
Familj & barn

I dag har vi riktat micken mot Annika "Sriwanna" Salomonsson som snart blir 30-taggare. Hon bor i härliga Helsingborg med sambon Patrik och deras barn Viggo och Ines. Namnet Sriwanna är hennes thailändska namn som hon är döpt till. 

 

Hejsan Annika, hur länge har du bloggat:
– Jag har bloggat väldigt länge, sedan 2006. Men har haft lite olika adresser, tror min första blogg hette typ "Chocolatecookie". Känns som att jag växt ifrån ett sådant namn i dagsläget. Nu har jag funnit min rätta plats och det är som sagt här på blogg.se under namnet "Sriwanna".

Här ser ni Röjar-Ines som pappa Patrik brukar kalla henne. Hur söt?


Varför började du att blogga?
– Min blogg är min dagbok, jag kan vara rätt snurrig och glömmer saker och ting lätt. Därför började jag blogga och har fortsatt med det. Det är också kul att klicka tillbaka i arkiven och se hur livet såg ut innan.


Vad är det roligaste och sämsta med att blogga?
– Möjligheter som en blogg ger en. Att jag kan knyta nya kontakter. Samt all fin respons jag får av mina läsare. Det sämsta är väl att jag ibland fått prestationsångest, att jag måste blogga. Men jag har lärt mig att hantera det mer och mer. Jag skriver exakt när jag vill skriva. Även om jag är till för er så är bloggen min egen. Och jag tror på att vara äkta. Att man ej ska skriva bara för att. För min del blir det bara en massa strunt.

 


Vilka bloggar följer du själv:
– Jag klickar runt lite överallt men dom som alltid får mig att stanna lite längre är Anna Kubel, Jasmina Bylund, Hanna Stefansson och Petra Tungården

 

Om du fick äta middag med vem som helst – vem skulle det bli och vad du fråga hen?
– Jag skulle vilja säga Jamie Dornan med skägg för att han är så läcker. Men jag skulle nog vara så nervös att jag suttit helt tyst. Så jag väljer Will Ferrell, han är för mig världens roligaste skådespelare och komiker. Min fråga skulle då vara: "Vad är det pinsammaste du någonsin gjort?"

 

Så här ser Sriwannas kamerautrustning ut.

 

Du har fantastiska bilder på din blogg, när började ditt fotointresse?
– Tack så himla mycket, vad glad jag blir! Mitt intresse för fotografering började tidigt, faktiskt redan när jag var liten. Min pappa har alltid haft en kamera hängandes på ena axeln. Men om vi ska säga på riktigt riktigt så fick jag min första systemkamera för fyra år sedan. Det är kul att se hur mina bilder såg ut då jämfört med nu. Jag har ju utvecklats en del genom åren. 

Har du några tips hur man får till lite finare bilder?
– Jag som fotar mycket närbilder och porträtt tänker ofta på vad som finns runtomkring. Är jag på en plats där det finns möjlighet att möblera om så gör jag det. Jag tar bort krimskramset. Jag väljer min bakgrund med omsorg. Och sen självfallet – ljuset... Det är för mig a och o.


Berätta tre saker om dig själv som de flesta inte vet...
1. Jag har blivit extremt höjdrädd på senare år. Mina föräldrar bor på fjärde våningen och jag kan knappt stå på deras balkong längre. Tror att balkongen ska gå sönder – helt tokig.

2. Mitt favoritgodis är Polly med smak av Ahlgrens bilar. Det finns liksom inget stopp för mig när jag stoppat en i munnen. En sådan påse har jag dessvärre svårt att dela med mig av.

3. När jag står framför en spegel brukar jag ofta göra fula miner eller spexa och tycka att jag är jätterolig.