Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Chipskärlek, mammalängtan och tips för en mer hälsosam vardag med veckans bloggare Sandra!

blogg.se 16/10
Sandra verkar ha hittat den där sunda balansen gällande hälsa som vi alla eftersträvar. Jag vill att hon ska lära oss enkla vardagsknep, hennes bästa myskvällssnacks och även prata om den vanliga, men ändå ganska okända, sjukdomen endometrios.

Sandra har en riktigt härlig blogg som inspirerar till en mer hälsosam livsstil. 

Jag vill veta mer om personen bakom bloggen, hur man kommer iväg på de där himla träningspassen och det bästa citatet hon vet! 

 

Hej Sandra! Du levererar grymma inlägg på löpande band. Men för de som missat din blogg - vad kan man läsa om?

– Jag är en person som aldrig kan sitta still, har ett stort behov av att skapa och som älskar matlagning! Är utbildad friskvårdskonsulent och elittränare så det blir en salig blandning av nyttigheter, svettiga intervaller och chips. Älskar chips! Senaste tiden har jag även valt att lyfta fram ämnet endometrios eftersom läkarna tror att det är det jag kan vara drabbad av. (Läs Sandras inlägg här).

 

Hon ger oss också en hel del (mat)tips från resor. 

 

Vad är det för sjukdom?

– Endometrios drabbar var 10:e fertil kvinna i Sverige. Kortfattat så är det när slemhinnan i livmodern växer lite utanför livmodern så när du har mens kan blodet åka tillbaka in i buken och den smärtan går inte att beskriva.

 

Det finns läkare som sagt till mig att jag inte kommer att kunna bli mamma vilket suger då det alltid varit min dröm. Men tack vare att jag varken röker eller snusar, knappt dricker alkohol, äter bra och rör mig så har jag oddsen på min sida. Jag vet många som fått barn trots endometrios och jag vill att andra drabbade ska veta att det går. Vill du läsa mer kan du göra det HÄR.

 

En bok för fler att läsa?

 

Aj, låter inte alls trevligt. Hoppas det går att lindra. Det märks att du brinner för hälsa, vad innebär det för dig?

– För mig är hälsa att värdera sitt välmående både psykiskt och fysiskt. Att försöka hitta en balans mellan de saker jag prioriterar som familj, vänner, egentid, arbete, resor och annat i livet. Jag tycker träning och matlagning ska vara lustfyllt och färgglatt och jag tror man måste ha ett intresse i grund och botten för att nå dit.

 

Smakprov på ett färgglatt recept ni hittar i bloggen.

 

Det känns som ett väldigt sunt synsätt, vad har du för tips för att få in en mer hälsosam livsstil i vardagen?

1. Sätt upp realistiska mål. Exempelvis promenera två gånger i veckan.

2. Gör matlagning roligt! Motivera dig genom att till exempel laga mat till matlådor för att kunna spara pengar till en resa eller ny pryl.

3. Skaffa en träningskompis! Då kommer ni kunna hålla motivationen uppe och ni kan planera in träningsdejter tillsammans vilket gör det lättare att komma iväg.

4. Testa olika träningsformer och hitta den som passar bäst för dig!

 

Träning KAN vara kul!

 

Känns ändå som genomförbara tips, tack för dem! Hur ser en optimal morgon ut för dig?

– Jag vaknar mellan 06-07.30 beroende på vad jag har att göra. Jag jobbar som produktspecialist så ska jag utbilda en butik eller vara på kontoret går jag upp tidigare. Det första jag gör är att prioritera frukost, det är min bästa tid på dygnet och en helig stund! Allra helst äter jag den framför nyhetsmorgon. Jag blir hellre bortskämd med en frukost på sängen än en resa... fast jag skulle aldrig tacka nej till en matresa!

 

En frulle vi inte skulle tacka nej till.

 

Haha, nej vem skulle det?! Vad är det bästa citatet som du försöker leva efter?

– ”Omge dig av människor som ger energi”. Jag tycker verkligen det citatet stämmer till 100%. När jag startade bloggen var det vissa som kom med pikande kommentarer. Men idag när jag faktiskt kan tjäna pengar på detta som jag tycker är så roligt är jag så tacksam över de personer som alltid peppat mig!

 

Om du ska ha myskväll hemma, vad fixar du för snacks då?

– Jag är ju en sucker för lättsaltade chips. Men om jag ska välja något lite mer lyxigt och ”nyttigt” alternativt tackar jag inte nej till detta fruktfat ni ser här nedan.

 

Bra blandning av det bästa från två världar!

 

Kan förstå det, ser fräscht och gött ut! Som sista fråga, kan du berätta tre saker om dig själv som ingen vet?

1. Jag går inte och lägger mig om det står disk kvar i diskhon.

2. Om jag inte rör på mig regelbundet blir jag tokig. Det blir som ett överflöd av energi och jag har inte en aning om när det sipprar över eller vart jag ska göra av den.

3. Om allt går vägen kommer vi, och ni, få träffa vår bebis i april! Hittills ser allt utmärkt ut så jag håller tummarna!

 

Åh, grattis! Så himla mysigt och roligt med bebis! Tack snälla du för att jag fick snacka lite med dig, lycka till med allt framöver!

 

Här hittar du Sandras blogg!

 

KANSKE VILL DU OCKSÅ LÄSA:

- Ett inlägg om en annan sjukdom det måste pratas mer om.

- Fler anledningar att äta matlåda.

- Fem tips för att få en bättre psykisk hälsa.

- Saker som förändras efter att du fått barn.

- Hur My övervann sina komplex.

Gilla
Visa fler kategorier