Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

BARNDOMSDRÖMMEN - BESÖKA EN GODISFABRIK!

blogg.se 23/09
Vinnaren i vår polkagristävling har nu äntligen fått besöka Grenna Polkagriskokeri och skapa sin drömpolka! Hur gick det till? Och hur smakade hennes sommardröm? Simona berättar allt!
Hej Simona! Eftersom det var någon månad sedan du vann tävlingen, vill du påminna oss om vilken smak du bidrog med?

– Jag valde att göra en polkagris med smak av jordgubbscheesecake och en gnutta mynta.

 

Den låter så himla god och spännande! Vad hade du för förväntningar innan du åkte iväg, både på hur bakandet skulle gå till och hur fabriken skulle se ut?

– Jag trodde att jag själv skulle sitta snällt på en stol och se hur andra bakar och bara smaka och tycka till. Men jag fick ju faktiskt vara med i hela processen. Jag trodde också att jag skulle hamna på en stor fabrik med moderna maskiner.

 

 

Stämde det då?

– Nej, det blev över förväntan. Fick som sagt själv baka och gjorde två olika satser polkagrisar från början till slut och bestämde pappersinslag. Platsen var supermysig och polkagrisarna bakades för hand enligt gammal tradition.

 

Vad var det svåraste med själva bakandet?

– Det svåraste var att få rullarna lika tjocka och jämna, alltså allt vridande och rullande. Jag som är en perfektionist hade svårt att acceptera att mina rullar inte blev lika fina som Joakims som är bagare på Grenna.

 

  

Äsch, han har nog övat betydligt mycket mer än du. Hur lång tid tog det att göra en polkagris då?

– Svårt att säga, jag var så uppspelt att jag glömde bort tid och rum. Men vi hann med tre olika smaker och satser på två timmar. En sats blir cirka 64 polkagrisar om jag inte har räknat fel.

 

Hmm, över 180 polkagrisar då om jag inte helt tappat mina mattekunskaper. Misstänker att det slank ner en och annan polkagris då?

– Vi smakade oss igenom tre olika smaker så visst slank det ner en hel del. Smakade på det som vi faktiskt bakade den dagen.

 

 

När kommer den säljas?

– Snart kommer polkagrisen säljas både i butiken på Grenna polkagriskokeri och på deras webbshop. Smaken kommer ligga kvar i sortimentet minst till nästa sommar.

 

 

Oh, det är ju lång tid! Kul! Vi avslutar med den viktigaste frågan: blev den god?

– En dröm men jag tror ni helt enkelt får smaka själva. Jag kan vara lite partisk!

 

Det hoppas jag verkligen läsarna kommer göra! Grattis igen till vinsten och tack för att vi fick hänga med på ett hörn och lära oss mer.

 

Här hittar ni Simonas inlägg om besöket!

Gilla
Visa fler kategorier