Topplista Upptäck
Skapa blogg Logga ut
Topplista Upptäck Skapa en Blogg Skaffa PRO Logga in Kundtjänst
Aktuellt
#intimtmedLN

Vanja: Jag är snart 40-taggare and proud of it! (helt rätt)

blogg.se 13/03
Veckans bloggare är Vanja. Hon berättar om kärleken till Södermalm och vikten av att värna om vardagsglädjen.

Vanja Wikström kallar sig själv för momtrepreneur och drivs av att skapa en vardag man inte behöver ta semester ifrån. 
I hennes blogg hittar du inlägg om hur du skapar vardagsglädje, driver business och mammalivet till hennes treåriga son Iggy.


1. Vad heter du och hur gammal är du?


– Jag heter Vanja Wikström och fyller 39 bast i år. Snart 40-taggare alltså, and proud of it!


2. Det ska du absolut vara! Var bor du?

– På Södermalm i Estocolmo. Är nästan fastklistrad här, tar mig extremt sällan norr om Slussen. Älskar mina kvarter!


3. Vad skriver du om på din blogg?

– Mitt mål i livet har alltid varit att skapa mig en vardag jag inte behöver ta semester ifrån. Och det känner jag faktiskt att jag har lyckats rätt bra med, även om jag just nu är på väg till Bali. Just detta försöker jag förmedla i min blogg; att man KAN skapa sin egen vardag, att man ska VÅGA göra det man vill. Livet blir ju mycket roligare då, och att det inte är SÅ FARLIGT att ”misslyckas”. Avskyr för övrigt uttrycket ”att misslyckas”, jag ser det mer som att man skapar sig erfarenheter att bygga vidare på.

 

– Jag skriver också mycket om att värna vardagsglädjen: att få ut det mesta ur sitt liv genom att försöka se det bästa i det. Heja heja rosa glasögon, liksom! Sen är jag egenföretagare, så det blir en del business också. Jag ÄLSKAR driftiga brudar och vill gärna visa att vi kan göra precis vad som helst, bara vi VÅGAR. Och just det - jag är mamma också, till treårige Iggy. Så det skriver jag också om titt som tätt.



5. Vad ser du mest fram emot med flytt till Blogg.se?

– Att få ett hjärta som läsarna kan trycka på under inläggen, har längtat efter det SÅ länge ha ha!


6. Vad gör du helst en ledig dag?

– Grisar på soffan framför senaste säsongen av GIRLS med en orimligt stor påse saltlakrits på magen.


7. Lät som en dag i min smak! Hur trivs du på ditt nya fina kontor?

– SÅ. SJUKT. BRA! Jag och Josefin Dahlberg, som jag delar kontor och podcast med, har ju inte döpt det till ”Drömkontoret” för intet. Det är oförskämt mysigt, precis som vi vill ha det. Känns mer som vårt vardagsrum än som vårt kontor. Går helt i linje med filosofin att värna vardagsglädjen, alltså.



8. Låter som rena drömmen ju. Vilka är dina fem mest populära inlägg?

– Vi har ganska nyligen flyttat till en ny lya, och inredningen av den går sakta men säkert framåt. Alla inredningsinlägg, särskilt de med före- och efterbilder såklart, brukar därför bli sjukt uppskattade. När jag berättade hela historien om GlamMom.se, ett företag som jag byggt upp från grunden och sålde av nu i januari, fick jag enormt mycket fin respons. Att visa hur det går till att skapa ett företag med noll pengar. Vårt första ”kontor” var i min kollegas föräldrars källare, till att fem år senare omsätta miljoner och ha anställda tyckte många var väldigt inspirerande. Inläggen om mina alkoholproblem har också fått mycket respons, likaså allt jag skrivit om att föda med planerat kejsarsnitt där jag har en hel kategori då det var extremt viktigt för mig.



9. Vilka bloggare följer du?

– Främst såna som jag känner i verkligheten faktiskt. Ett roligt sätt att hänga med sina vänner - fast man inte ses, typ. Har en bloggrunda som jag tar varje kväll och där ingår till exempel Josefin Dahlberg, Elisabeth Lindroth och Atilio. Men jag tycker även om att slinka in hos Sandra Beijer, Bloggkommentatorerna och Isabella Thordsen som jag är MANISKT besatt av henne just nu.



10. För att avsluta, nämn tre saker om dig som de flesta inte vet?

– Jag kan böja mina tummar bakåt i en 90-gradig vinkel och jonglera, bra partytrick! Sen är jag en jävel på att kittlas, vilket min unge är makalöst glad för.

 

Tack Vanja för en härlig intervju! Hennes blogg hittar du HÄR


DU KANSKE ÄVEN GILLAR;
Gilla
Visa fler kategorier